Close Menu
Meer dan een voetbalclub

De Club

Pancratius: ‘drie halen, één betalen’.

  1. Primair een warme voetbal-familieomgeving, met een heerlijke clubcultuur. Een veilige en stabiele omgeving voor jong en oud. Waar duidelijke waarden en normen gelden en worden gehandhaafd. Waar culturele diversiteit (binnen Pancratius heeft 50% van de leden een Nederlandse achtergrond en 50% culturele ‘roots’ in andere delen van de wereld) wordt omarmd en respect voor elkaars identiteit vanzelfsprekend is. En waar ‘Je hoort er bij…!’ geldt als centraal kenmerk van de clubcultuur.
  2. Daarnaast is er een groot hart voor voetbal. Actief op het veld, of als pure beleving. Met een uitstekende accommodatie, prima ‘eigen’ trainers, een groot aantal recreatieve elftallen aangevuld met talentvolle selecties. Een potentieel thuis voor elke voetballiefhebber/voetballiefhebster.  Dus ook voor hen die – in plaats van of naast – het veld willen genieten van wedstrijden de Champions League of Europa League. Of in het oranje het Nederlands mannen- of vrouwenelftal - of de nationale teams van andere de andere landen waaraan onze leden hun roots ontlenen – willen aanmoedigen. Pancratius stáát voor voetbal. En heeft dus óók een wifi-structuur waarmee jongeren samen online de kleine of grotere voetvalspellen kunnen spelen.
  3. Tegelijk is Pancratius zich bewust van haar maatschappelijke positie. Dus is besloten die rol verder uit te bouwen. Zoals dat van een moderne, professionele en vooruitstrevende club mag worden verwacht. In overleg met de omgeving, gebruik maken van haar kracht en met de wil toegevoegde waarde te leveren op plekken waar dat nodig of gewenst is. Bijvoorbeeld door ‘bewegen’ onder (jonge) kinderen te stimuleren (obesitas). Of door in overleg met het gemeentelijk jeugd- en jongerenwerk additionele activiteiten voor deze groep te ontwikkelen.

En dit alles niet alleen met het oog op vandaag, maar ook met het oog op de verhuizing van de club, die binnen een jaar of drie is te verwachten. Geen verhuizing over grote afstand overigens – het is minder dan een kilometer naar het terrein achter de Wildenhorst aan de Sloterweg – maar een verplaatsing die wij zien als een enorme kans om in één klap voor te sorteren op een nieuwe accommodatie en faciliteiten waarmee al onze ambities nòg beter kunnen worden gerealiseerd. En het negentigjarige Pancratius opnieuw van een sterk fundament kan worden voorzien.

Lees meer hierover in het interview met voorzitter Harry den Arend over Het DNA van Pancratius. 

Banner ledenshop