Close Menu
Meer dan een voetbalclub

team Jo8-7 19 mei

27 mei 2018
team jo8-7 14 april

Wedstrijdverslag Zaterdag 26 mei

Vandaag de laatste beslissende competitiewedstrijd nummer 11 thuis tegen Alliance ’22 sv JO8-6. Dit was de wedstrijd waar onze helden de afgelopen weken steeds meer naar uitkeken. Omdat de overwinningen aan elkaar geregen werden kwam het kampioenschap steeds dichterbij. Dit was de wedstrijd waar het om ging. De voorgaande 10 wedstrijden leverden 9 zeges en een gelijkspel op. De spelers hadden afgelopen week goed getraind en van echte spanning was nog geen sprake. Wel werd de spanning in en om Badhoevedorp langzaam opgebouwd. Overal waar je kwam, of dat nou bij de bakker was, of bij de Jumbo of bij de IJshoeve. Zou Pancratius JO8-7 echt kampioen worden? Het hield het hele dorp al weken in zijn greep. Er moest dus nog 1 finale gespeeld worden. Vandaag dus die allerlaatste finale. Tijdens de bespreking die voorafgaand aan de wedstrijd werd gehouden kwamen weer 2 doelen naar voren waarvan 1 er misschien onhaalbaar was. De eerste was uiteraard vandaag winnen en kampioen worden. Nadat vorige week de 100 doelpunten grens bereikt was en daarmee een doelstelling afgevinkt kon worden, hadden we voor vandaag een andere doelstelling qua doelpunten. De tweede doelstelling vandaag was dan ook +100 doelpunten. Voor deze wedstrijd stonden we op 104 treffers voor en 19 tegen en een vlugge rekensom leert ons dan dat we op +85 stonden. We moesten er vandaag dus 15 meer scoren dan onze tegenstander. Gezien de eerdere uitslagen waarin vaker dubbele cijfers werden behaald, was dat niet onhaalbaar maar de mannen moesten dan wel flink aan de bak.

Terug naar de wedstrijd. Begeleiders John van der Tol en Arno van Koolwijk hadden een complete selectie tot hun beschikking. Er waren dus geen blessures of schorsingen. Dit betekende wel dat er natuurlijk jongens teleurgesteld moesten worden doordat ze als wissel moesten beginnen in de kampioenswedstrijd. Gelukkig ging iedereen daar heel professioneel mee om. Klasse mannen! We hadden afgesproken dat we snel zouden wisselen vanwege de warmte maar ook omdat iedereen net zo veel moet spelen.

In de verdediging stonden Oğuz, Jamil en Soufian. Voorin stonden Daan en Izairo. Reza, Kyan en Dimitri begonnen even in de wissel. Na een scherpe warming-up waarin de temperatuur al flink opgelopen was, stonden de ploegen om 09.00 uur klaar op het veld om aan de aftrap te beginnen. De scheidsrechter mocht de wedstrijd in gang zetten.

Het was al snel duidelijk dat Pancratius niets aan het toeval over wilden laten. De gasten uit Haarlem waren al snel onder de indruk van het fysiek en werklust dat JO8-7 aan de dag legden. Het was al vrij snel Izairo, die met een goed geplaatst schot voor de 1-0 zorgde. Het bleef niet lang daarbij. Daan zorgde na een mooie solo voor de 2-0. Izairo zorgde met 2 individuele acties voor de 3-0 en 4-0. Soufian schoot na goed voorbereidend werk de 5-0 binnen. Diezelfde Soufian schoot even later ook de 6-0 binnen. Zijn 14de van het seizoen. Reza zorgde vlak voor rust voor de 7-0.

In de rust werd aangegeven dat het kampioenschap binnen handbereik was en dat we nu op +92 doelpunten stonden en dat we dus nog 8 doelpunten nodig hadden voor de +100. Zou dat ook nog gaan lukken? De jongens hadden al met energie gesmeten en het werd almaar warmer. Verdedigend stond het goed. Kyan, Dimitri en Jamil hadden alles onder controle.

Direct na rust zorgde Oğuz met een mooie rush vanuit de laatste linie voor de 8-0. Zijn derde van het seizoen in zijn derde opeenvolgende wedstrijd. Daarna kreeg Izairo het weer op zijn heupen door in een tijdsbestek van 6 minuten 5 keer te scoren. De 9-0 was na een mooie solo, de 10-0 een goedgeplaatst schot, de 11-0 een mooie individuele actie en bij 12-0 ging eerst een actie van Oğuz aan vooraf, zijn schot werd geblokt door de keeper, waarna Izairo kon binnenlopen. De 13-0 was een schot van afstand. Reza zorgde met zijn 19de van het seizoen voor de 14-0. We hadden nu nog 1 goal nodig voor de +100. Tristan was inmiddels in het veld gekomen omdat de afspraak was dat hij ook nog even mocht voetballen. Als keeper heeft hij afgelopen seizoen vele reddingen gemaakt en veel punten gepakt. Nu mocht hij het ook als veldspeler laten zien. Jamil die Tristan vorige week ook heel goed had vervangen nam plaats onder de lat. Pancratius ging op jacht naar de 15-0 en kreeg loon naar werken want Izairo schoot de 15-0 tegen de touwen. Zijn 53ste van het seizoen. Het feest was compleet. Dat was helaas van korte duur want Pancratius stond 1 keer niet goed te letten en pardoes was daar de 15-1. Met nog een minuut op de klok werd iedereen naar voren gestuurd en kreeg Daan aan de linkerkant de bal en frommelde zich langs een aantal spelers en keeper en kon zo de 16-1 binnenlopen. Zijn 29ste van het seizoen. Luttele seconden later klonk het laatste fluitsignaal en kon het feest beginnen.

Na afloop van de wedstrijd volgde nog een prijsuitreiking op het veld en patatjes, ijs en limonade in de kantine.

Daan, Dimitri, Tristan, Jamil, Kyan, Izairo, Oğuz, Soufian en Reza bedankt! Jullie hebben met ze allen vreselijk goed jullie best gedaan dit afgelopen seizoen en jullie mogen ook heel erg trots zijn op jullie zelf.

Wij, John en Arno, vonden het een enorme eer en leuke ervaring om met jullie JO8-7 dit te mogen beleven. We sluiten af met de woorden van Arno: We zijn niet alleen de beste van Badhoevedorp, we zijn niet alleen de beste van Haarlem, we zijn niet alleen de beste van Amsterdam, we zijn de beste van heel Nederland. Geniet van de zomervakantie en hopelijk komen we elkaar volgend seizoen weer tegen.

 

Zaterdag 19 mei.

Vandaag competitiewedstrijd nummer 10 tegen en bij VVH Velserbroek JO8-2. De voorgaande 9 wedstrijden werden omgezet in 8 zeges en een gelijkspel. Zou Pancratius vandaag een grote stap zetten richting het kampioenschap door te winnen? Er moesten nog 2 finales gespeeld worden. Vandaag dus de eerste van die 2 finales. Zoals al in eerdere wedstrijdverslagen aangegeven worden er bij de Onder 8 pupillen geen uitslagen en standen weergegeven sinds dit seizoen. Echter met 8 zeges en 1 gelijkspel op zak is Pancratius JO8-7 gewoon lijstaanvoerder in de afdeling 5e Klasse – 06. Tijdens de bespreking die voorafgaand aan de wedstrijd werd gehouden kwamen 2 doelen naar voren waar alle spelers zich prima in konden vinden. De komende 2 finales winnend afsluiten en dus ongeslagen blijven en de 100 doelpunten grens bereiken in deze competitie. Voor deze wedstrijd stonden we op 88 treffers en een vlugge rekensom leert ons dan dat we dus nog 12 doelpunten nodig hadden en daar hadden we dus nog 2 wedstrijden voor. Gezien de eerdere uitslagen waarin vaker dubbele cijfers werden behaald, zouden daarom 12 doelpunten in 2 wedstrijden geen onmogelijke opgave moeten zijn.

Terug naar de wedstrijd. Begeleiders John van der Tol en Arno van Koolwijk moesten puzzelen met de opstelling. Vaste keeper Tristan had andere verplichtingen, waardoor er naarstig op zoek gegaan moest worden naar een andere keeper. Gelukkig was Jamil bereidt de handschoenen aan te trekken en plaats te nemen onder de lat. Klasse Jamil! In de verdediging stonden Oğuz, Kyan en Dimitri. Voorin stonden Daan en Izairo. Soufian en Reza begonnen even in de wissel. De ploegen stonden om 09.00 uur klaar op het veld om aan de aftrap te beginnen. De scheidsrechter mocht de wedstrijd in gang zetten.

Al na 30 seconden kreeg Pancratius de eerste kans. Iziaro brak door, wist de keeper te passeren maar de paal stond vervolgens in de weg. Nog geen halve minuut later was het Daan die na snel in dribbelen de 0-1 wist binnen te schieten. Aangemoedigd door de grote getallen meegereisde supporters gooiden de spelers van Pancratius er nog een schepje bovenop. VVH Velserbroek gaf zich echter niet zomaar gewonnen en beet van zich af. Verdedigend stond het bij Pancratius onder aanvoering van Oğuz goed. Pancratius bleef hard werken en kansen creëren en toen eenmaal de ban was gebroken ging het snel. In een periode van ongeveer 15 minuten vielen er 9 doelpunten. Voornamelijk Daan en Izairo waren daarbij het eindstation. Eerst was het Izairo die met een fraaie solo voor de 0-2 zorgde. Daan maakte na een mooie dribbel de 0-3. Izairo schoot vervolgens de 0-4 binnen. Daan was er als de kippen bij om de 0-5 binnen te schuiven. Izairo zorgde voor de 0-6 en 0-7 op het scorebord. Daan zorgde met een droge knal voor de 0-8. Izairo liet de 0-9 noteren. Reza schreef vlak voor rust de 0-10 op zijn naam. Het rustsignaal klonk en Daan en Izairo werden even naar de kant gehaald.

Direct na rust scoorde VVH Velserbroek de 1-10. Ook Oğuz deelde mee in de feestvreugde door zijn 2de doelpunt te maken van het seizoen. Na vorige week al gescoord te hebben, schoot hij met een prachtig afstandsschot raak 1-11. Reza zorgde voor de 1-12 en Soufian voor de 1-13. VVH Velserbroek zag nog kans de 2-13 en 3-13 te maken. Het laatste woord was aan Pancratius. Uit een corner maakte Daan de 3-14 en hij zorgde even later ook voor de 3-15. Izairo zorgde voor de einstand 3-16.

Nog 1 finale te gaan. Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Alliance ’22 sv JO8-6. We hopen dan op een uitverkocht huis. Onze helden hebben er in ieder geval zin in. Tot dan!

Zaterdag 12 mei.
Pancratius JO8-7 heeft de beste papieren om de titel veilig te stellen in de 5e Klasse-06. De ploeg van John van der Tol en Arno van Koolwijk heeft nog drie duels om een reuze stap te zetten richting het kampioenschap. De titelstrijd nadert dus zijn ontknoping. Er lijken weinig ploegen die onze helden van Pancratius kunnen bedreigen. Van onderschatting is echter geen sprake. Vandaag competitiewedstrijd nummer 9 tegen en bij Kennemers JO8-2. De voorgaande 8 wedstrijden werden omgezet in 7 zeges en een gelijkspel. De selectie was helaas niet compleet. Jamil was nog op vakantie en moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De tegenstander had 7 spelers en dus besloten we 7 tegen 7 te gaan spelen. Wij hadden nog 1 wissel.
De ploegen stonden om 09.00 uur klaar op het veld om aan de aftrap te beginnen.

De scheidsrechter mocht de wedstrijd in gang zetten. Direct begon er een enerverende wedstrijd, maar ook een harde wedstrijd waarin regelmatig een schop werd uitgedeeld door Kennemers. Daan had helaas niet zijn dag, want ondervond aan den lijve hard ingrijpen van de tegenstander. Gelukkig liet hij zich niet van de wijs brengen en bewees hij gaandeweg de wedstrijd wederom zijn waarde voor de ploeg. De eerste kansen waren voor Pancratius. Reza en Daan hadden het vizier echter nog niet op scherp staan. Hoewel Kennemers vocht voor elke meter, zou de individuele klasse en teamspirit van Pancratius uiteindelijk de doorslag gaan geven. Een uitbal werd snel door Reza in gedribbeld en Reza wist de bal bij Daan te bezorgen. Daan zag Izairo vrij staan en Izairo scoort de 0-1. Na de 0-1 ging het eigenlijk vrij snel. De volgende actie kwam vanuit Daan, hij passeerde 3 mensen zag weer Izairo vrij staan in de spits en hij schoot beheerst de 0-2 in de linkerhoek. De 0-3, 0-4 en 0-5 kwamen ook op naam van Izairo. Tussendoor wist Kennemers nog de 1-5 te maken. Vlak voor rust was het weer Izairo met zijn 6de goal in de eerste helft 1-6.

De rust werd gebruikt om wat spelers op te lappen. Zoals eerder aangegeven schroomde Kennemers niet om hier en daar een beuk uit te delen. Gelukkig kon iedereen de 2de helft gewoon aan de aftrap verschijnen.

Na rust was het Daan die met een pass Izairo wist te bereiken en Izairo zag Soufian vogelvrij voor het doel staan, Soufian twijfelde niet en schoot de 1-7 binnen. Daarna was het de beurt aan Reza die binnen een tijdsbestek van een paar minuten de 1-8 en 1-9 wist te maken. Uit een voorzet van diezelfde Reza wist Daan de 1-10 te maken.

De 1-11 kwam op naam van Oğuz. Zijn eerste competitie doelpunt van het seizoen. Hij loerde er de afgelopen weken al een tijdje op door steeds vaker mee naar voren te gaan als hij zijn zaakjes achterin op orde had. Zijn eerste doelpunt mocht dus nadrukkelijk gevierd worden. Top Oğuz! Hij kreeg vlak daarna kans om zijn tweede te maken maar dat was hem helaas niet gegund. De 2-11 viel ook nog want we kregen bal niet goed weg uit de laatste linie. Daan zorgde voor het slotakkoord, door na een goede individuele actie de 2-12 te maken.

Door deze goede overwinning behouden we een uitstekende uitgangspositie voor de komende 2 duels en daarmee voor het kampioenschap. Nog 2 finales. Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij VVH/Velserbroek JO8-2. Tot dan!

Zaterdag 28 april.
Vandaag ging het dan weer gebeuren. Er moesten nog 4 finales gespeeld worden. Vandaag competitiewedstrijd nummer 8 thuis tegen DSS JO8-8. De voorgaande 7 wedstrijden werden omgezet in 6 zeges en een gelijkspel. Het woord kampioenschap is nog niet gevallen, want de selectie leeft van week tot week. Toch wordt de spanning elke week wat opgevoerd, gelukkig blijven onze helden er rustig onder.

De selectie was helaas niet compleet. Kyan lag met griep op bed en moest de wedstrijd staken. 
De ploegen gingen kort voor 11.30 uur het veld op voor de warming-up. Daarna mocht de scheidsrechter de wedstrijd in gang zetten. Direct begon er een enerverende wedstrijd, waarin Pancratius duidelijk kon terugvallen op een betere start. DSS startte nerveus en in minuut 2 bij de eerste kans verkeek de hele verdediging van DSS zich op Daan die meteen al de 1-0 kon binnenschieten. Pancratius oogde scherper en DSS grossierde in veel verkeerde passes.

Izairo kon kort daarna door slecht uitverdedigen van DSS de bal onderscheppen en de 2-0 binnen knallen. 

Toen vervolgens Oğuz met een mooie steekbal Daan alleen voor de keeper zette en Daan de 3-0 kon binnenschieten, leek de wedstrijd al weer gespeeld. Pancratius was heer en meester en ging door. Uit een corner maakte Reza de 4-0. Izairo zette weer een aanval op en passeerde een paar tegenstanders en bezorgde de bal bij Soufian.    Soufian wist met een knap geplaatst schot in de linkerhoek de keeper te verschalken 5-0. Vlak voor het rust signaal wist Izairo nog de 6-0 te maken.  

Zo gaat de rust in en is het wachten op de ontwikkelingen in het tweede bedrijf. Er zijn wat omzettingen in de ploeg van Pancratius.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. DSS was de kluts volledig kwijt en er ontstond wat paniek. Steeds vaker moest men de ballen gewoon wegschieten. De 7-0 was een eigen doelpunt omdat DSS de bal niet meer weg kreeg en de bal pardoes achter de eigen keeper schoot. Pancratius had alles goed voor elkaar en ging lekker door. Reza maakte de mooiste van de ochtend met een schot van flinke afstand 8-0. Pancratius liet de teugels wat vieren en uit het niets viel de 8-1. Daan kreeg het daarna op zijn heupen en na een mooie individuele actie maakte hij de 9-1. DSS wist ook nog een doelpuntje mee te pikken 9-2. Izairo wilde daar niks van weten en had nog het laatste woord 10-2.

Vandaag was iedereen weer de man of match want iedereen heeft verschrikkelijk veel werk verzet. We zijn enorm trots en tevreden en blijven we dus gewoon lekker aan de weg timmeren.
Over 2 weken staat de ontmoeting tegen de Kennemers JO8-2 op de programma. We rekenen dan weer op alle supporters voor de volgende finale. Tot dan!

Zaterdag 21 april
Verslag Pancratius JO8-7 – Zandvoort JO8-2
Vandaag competitiewedstrijd nummer 7 thuis tegen S.V. Zandvoort JO8-2. Met 5 zeges en een
gelijkspel op zak, hebben we nog steeds niet verloren en moet het heel gek zijn als we geen
lijstaanvoerder zijn momenteel. Nog 5 finales te gaan, waarvan vandaag dus de eerste tegen de
leeftijdsgenootjes uit Zandvoort.
We moesten om 08.30 verzamelen bij Pancratius want om 09.00 uur was de aftrap. De selectie was
helemaal compleet. De massaal toegestroomde toeschouwers konden onder het genot van een strak
blauwe hemel en zomerse temperaturen zien hoe onze helden de warming-up afwerkten.
Kyan, Jamil en Oğuz begonnen even in de wissel. Dimitri, Daan en Soufian vormden de laatste linie.
Reza en Izairo zouden het middenveld en aanvalslinie vormen.
We hebben wedstrijden gehad dat Pancratius nog niet helemaal bij de les was in het begin. Vandaag
niet, want Pancratius was vanaf het eerste fluitsignaal messcherp in de duels en er was geen
kampioenstress te bespeuren bij onze ontspannen mannen.
Het was Daan die al vrij snel na een goede actie langs de zijlijn op de keeper kon afstormen en de 1-0
kon binnenschieten. De 2-0 viel korte tijd later, weer was het Daan die oog in oog met de keeper cool
bleef en kon afdrukken.
We bleven daarna kansen creëren en Zandvoort kon daar alleen wat schoten van afstand tegenover
zetten. Het was Daan die aan de basis stond van de 3-0. Vanaf de zijkant wist Daan, Reza te bereiken
en Reza zag op zijn beurt Izairo vrij staan in het midden en met een mooie pass wist Reza de bal bij
Izairo te bezorgen. Izairo hoefde alleen maar een hoek uit te zoeken en deed dat ook: 3-0.
De 4-0 werd gemaakt door Izairo die na een goede individuele actie de keeper wist te verschalken: 4-
0. We bleven kansen creëren en ook Soufian wist zijn naam op het scorebord te krijgen door een bal
laag en hard binnen te schuiven: 5-0.
Een corner van Izairo viel voor de voeten van Soufian. Soufian wist wel weer raad met dit buitenkansje
en kon de 6-0 binnenlopen.
Vlak voor rust was het Daan die zijn derde van de ochtend wist te maken 7-0.
Zandvoort kreeg de eerste helft een wervelstorm te verwerken en kon eindelijk gaan rusten. Het had
eigenlijk 8-0 moeten staan, want er werd nog een zuiver doelpunt afgekeurd.
Na de rust was er een rommelige fase waarin Zandvoort duidelijk de overhand had. Zandvoort kreeg
kansen en er hing een doelpunt in de lucht. Onze jongens bleven hard werken en van mooi voetbal
was even geen sprake. Ballen werden nu wild weggewerkt want Pancratius stond duidelijk onder druk.
Onze mannen raakten gelukkig niet in de war en het was Reza die met een harde knal in de korte
hoek de 8-0 liet noteren. Dit was nota bene de eerste de beste kans in de 2 de helft maar Reza bleef
ijzig cool.
Zandvoort kreeg nog 1 kans, maar het was Tristan die een enorm hard afstandschot te verwerken
kreeg. Met een mooie duik wist hij de bal tegen te houden en ook nog eens klemvast.
Het slotakkoord was voor Pancratius. Een slechte uitbal van de keeper van Zandvoort werd door
Izairo onderschept ook hij wist zijn derde van de ochtend binnen te knallen: 9-0.
De 10-0 werd nog gemaakt door Soufian. Ook zijn derde van de ochtend. Een uitbal viel voor de
voeten van Soufian en zijn schot ging via een paar benen van Zandvoort in het doel. Ook in de tweede
helft werd nog een loepzuiver doelpunt afgekeurd. Echter 10-0 is weer een fantastische uitslag.
Nog 4 finales te gaan. Volgende week spelen we weer thuis tegen DSS JO8-8.
We gaan dan weer voor de winst. Tot dan!

 

Zaterdag 14 april

Verslag Geel Wit ‘20 - Pancratius 14/4/2018     Haarlem, 14 april 2018
Pancratius JO8-7 verzamelde direct op de club van de tegenstander van die dag; Geel Wit '20.  Onze
selectie was niet helemaal compleet. We moesten de wedstrijd helaas zonder Jamil spelen. Hij werkt
momenteel aan zijn herstel en hoopt er volgende week weer bij te zijn. Zijn teamgenoten hopen dat
ook.
 
Geel Wit had een prachtig veld klaarliggen waar het op moest gaan gebeuren. Pancratius JO8-7 stond
klaar om te vlammen, maar moest nog even wachten op Geel Wit dat nog niet zo ver was. Geel Wit
speelde zonder eigen coach en helaas was er ook geen scheidsrechter opgestaan vanuit hun
gelederen. Gelukkig wilde Wycher (vader van Dimitri) deze taak op zich nemen.
 
De wedstrijd had om 11:40 moeten beginnen, maar startte uiteindelijk wat later. Het tijdstip moest in
ons voordeel werken. De coach eiste dan ook van zijn de spelers dat iedereen wakker aan de
wedstrijd zou beginnen.
 
De wedstrijd was nog maar koud vijftig seconden bezig toen Daan twee man passeerde en uit een
moeilijke positie de bal in de korte hoek plaatste. Het schot spatte uiteen op het aluminium en Geel
Wit kwam met de schrik vrij. Enkele seconden later was het Izairo die op de keeper afstevende.
Koeltjes kapte hij een mannetje uit om vervolgens van dichtbij de keeper te passeren met een
snoeihard schot. De bal vloog in het dak van het doel en de 0-1 was een feit.
Heel even leek Pancratius te denken dat het weleens makkelijk potje kon worden. Maar Geel Wit was
geenszins van plan om op eigen veld en voor de ogen van hun eigen publiek zich zo vroeg in de
wedstrijd opzij te laten zetten. Geel Wit ging na de aftrap op zoek naar de gelijkmaker en probeerde
middels lange ballen en steekpasses in de buurt van het doel van Pancratius te komen. Heel dichtbij
kwam Geel Wit niet door goed opreden van Daan, Kyan en Dimitri die samen de betonnen
verdedigingsmuur vormde waar Geel Wit zich op stuk liep.
Na een aanval van Geel Wit zorgde Soufian met een oogstrelende pass voor een snelle omschakeling
waarmee hij Izairo in scoringspositie bracht. Een verdediger van Geel Wit liep goed mee en haalde
van alles uit de kast om het Izairo lastig te maken. Knap genoeg kwam Izairo toch nog tot een schot,
maar de keeper van Geel Wit stond zijn mannetje en tikte de bal naast het doel.
Nog geen minuut later was het weer Izairo die op doel schoot, maar de bal scheerde net over de lat.
Geel Wit leek zich in te graven en te loeren op een counter. Op dat moment mocht Reza samen met
Oguz het veld betreden. Reza zette meteen goed druk op de bal en Oguz was het slot op de deur
zoals wij van hem gewend zijn. Reza ging als een dolle het veld over en verstoorde elke pass van de
tegenstander op het middenveld. De keeper van Geel Wit kon de bal moeilijk kwijt en toen hij een
medespeler dacht aan te kunnen spelen stond Reza daar weer en maakte er dankbaar gebruik van. 0-
2. Een heel belangrijk doelpunt waardoor Pancratius iets meer van hun goal af durfde te voetballen.
De aftrap was nog maar net genomen of Izairo pakte de bal op miraculeuze wijze af van een speler
van Geel Wit. Dit keer schoot Izairo laag in de lange hoek. 0-3.
Dankzij het sterke positiespel van Dimitri, Kyan en Oguz achterin, kon het middenveld samen met de
voorhoede wat risico nemen en nog wat aanvallender spelen. Daan ging als een speer over de
linkerflank en met een onverwacht schot  plaatste hij de bal laag in de verre hoek. De bal raakte de
paal en sprong terug het veld in waar Reza als een echte goaltjesdief de bal op de pantoffel kon
nemen voor de 0-4. Na de aftrap stortte Daan zich direct op de bal. Hij moest en zou die aluminium
smaak uit zijn mond spoelen en deed dat door de 0-5 te scoren. Geel Wit rende alle kanten op en
deed wat ze konden. Net op het moment dat zij dachten weer wat grip op de wedstrijd te krijgen was
het Soufian die met de bal aan de voet versnelde en bleef versnellen waarna hij met een hard en
onhoudbaar schot de 0-6 maakte. Ieder team zou tekenen voor die uitslag, maar JO8-7 wilde meer.
De verdediging schoof steeds meer op naar voren en begon leuk mee te doen in de aanval, Daan
mocht na stevig optreden van Dimitri en een mooie pass van Soufian de 0-7 maken. De 0-8 was ook
bijna voor Daan, maar weer raakte hij de paal. Ook dit keer stond Reza goed opgesteld, maar de
keeper wist het schot te keren. Wat Reza in eerste instantie niet lukte, maakte hij koeltjes af toen de
keeper de bal weer in zijn richting stompte. Toch nog 0-8 opslag van rust. De tegenstander mocht nog

de aftrap nemen en dacht al aan de limonade. Izairo dacht nog aan een doelpunt en maakte de 0-9
nog voordat dat het rustsignaal daar was.
Pancratius leek nog lang niet moe en hongerig voor meer goals maar ze wilden ook de nul houden.
Geel Wit nam de aftrap en schoot direct richting Tristan die de bal makkelijk van de grond kon rapen
omdat er weinig kracht achter zat. Tristan, die tot die tijd bijna alleen maar als toeschouwer naar de
wedstrijd had staan kijken, was wat minder alert en nam een doeltrap welke in de voeten van de
tegenstander terecht kwam waardoor er direct een een-op- een situatie ontstond voor Geel Wit. De
spits schoot de bal na een korte dribbel snoeihard in de rechterhoek, maar Tristan stond reageerde
goed en voorkwam een tegendoelpunt.
De coach van de tegenstander vroeg of bij een stand van 10-0 zij misschien met een man meer
mochten spelen. Pancratius deed daar niet moeilijk over en vond dat prima. Soufian vond dat blijkbaar
ook wel een goed idee, want direct nadat die afspraak gemaakt was schoot hij vanaf zo'n 18 meter de
bal vanaf de linkerflank laag in de verre hoek. De  bal leek tijdens zijn vlucht de grond niet te raken,
maar de plastic grassprieten alleen op de toppen te toucheren. Een prachtige 0-10.
Geel Wit kreeg hun mannetje extra en het werd wat zwaarder voor Pancratius. Er moest meer
verdedigd worden en iedereen deed dat met dezelfde werklust als waarmee ze de hele wedstrijd
hadden aangevallen. Pancratius schakelde over van tikkie-takka naar steekpasses en lange ballen.
Izairo wist zich daar raad mee en zette de 0-11 op het scorebord. Na de aftrap werd Pancratius weer
teruggedrongen naar hun eigen zestien. Daan onderschepte een pass bij de rechter cornervlag op
eigen helft en rende het hele veld over om vervolgens de bal netjes af te leggen voor Izairo die 0-12
tegendraads inschoot.
Geel Wit moest en zou een doelpunt maken op eigen veld en ze bleven drukken. De scheids vroeg
zelfs of er misschien nog een mannetje van Geel Wit bij moest. Pancratius had het goed gevonden,
maar Geel Wit vond dat niet sportief en hield het erbij. Geel Wit kreeg nog een klein kansje, maar de
bal ging naast waardoor Tristan een doeltrap mocht nemen. Hij had geleerd van zijn vorige ervaring
en speelde een heel slimme en strakke bal naar de rechterkant in op Dimitri die op zijn beurt met een
keer raken door kaatste naar Reza. Reza kreeg de bal in de loop mee en een dot van een kans
presenteerde zich welke Reza verzilverde. 0-13. De aanvallen van Pancratius van achteruit bleken net
zo goed te lopen en net zo effectief. De aftrap was genomen en Geel Wit bleef de druk opvoeren. Een
stevig blok van Oguz zorgde dat de bal voor de voeten van Kyan kwam, die met een steekpass
Soufian wist vrij te spelen. Soufian loste een schot welke de keeper met moeite en met hulp van zijn
verdediging nog maar net kon houden.
De bal werd terug in het spel gebracht, maar viel - helaas voor Geel Wit - in de voeten van Izairo die
de 0-14 intikte.
De laatste minuut van de wedstrijd ging in. Geel Wit bleef voetballen op karakter en zoeken naar het
doelpuntje voor de eer. Op de helft van Pancratius kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Kyan
die met een mooie lange bal door de lucht Daan wegstuurde. Daan mocht voor de laatste keer van de
wedstrijd alleen op de keeper af en tikte op het allerlaatste moment de bal langs de keeper van Geel
Wit die aan de grond genageld stond. 0-15.
De tegenstander droeg het gele shirt, maar Pancratius voetbalde als de (goddelijke) kanaries van
weleer. Een mooie partij waarin iedereen voor elke centimeter geknokt heeft en elkaar iets gegund
heeft. Een mooie wedstrijd om over na te praten.
Volgende week speelt Pancratius JO8-7 thuis om 09:00 tegen Zandvoort JO8-2. De jongens hopen
met een compleet team deze lijn voort te kunnen zetten.
Tot dan!

Zaterdag 7 april 2018
Vandaag competitiewedstrijd nummer 5 thuis tegen DEM JO8-4 uit Beverwijk. Met drie zeges en een gelijkspel op zak, draaien we nog steeds goed bovenin goed mee.

De selectie was compleet. Er waren verder geen blessures of schorsingen en dus konden we met een fitte groep naar de wedstrijd tegen DEM toewerken.
We moesten om 08.30 verzamelen bij Pancratius want om 09.00 uur was de aftrap.
Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje werd een scherpe warming-up afgerond. De toeschouwers waren in grote getale aanwezig en zagen dat het goed zat. De verwachtingen waren dus weer hooggespannen.

Daan, Kyan en Izairo begonnen even in de wissel. Oguz, Dimitri en Jamil vormden de laatste linie. Reza en Soufian zouden voorin gaan starten.
Ondanks dat de warming-up goed was, was Pancratius nog niet helemaal bij de les in het begin. Vanaf de zijlijn werd er ook regelmatig geroepen of iedereen bij Pancratius al wakker was. Gelukkig is The Voice Kids bijna weer afgelopen, want dan kan iedereen weer op tijd naar bed. :-) Veel onnodig balverlies en slap ingrijpen in de duels gaven DEM het gevoel dat er wat te halen viel in Badhoevedorp.

Een blessure van Soufian hielp daar ook niet bij. Hij moest tijdelijk de wedstrijd staken. Langzaam maar zeker kreeg Pancratius wel meer grip op de tegenstander. Dat resulteerde in 2 kansen voor Izairo.

Reza mocht vervolgens een uitbal nemen en dribbelde meteen snel in en schoot van afstand de 1-0 in de verre hoek.
Daarna ging het ineens snel, want Daan wist de 2-0 te maken na goed voorbereidend werk van Izairo. Izairo maakte vervolgens zelf de 3-0 na goed samenspel van Jamil en Dimitri die de bal bij Izairo wisten te bezorgen.

Daarna was het de beurt aan Daan, die tijdelijk de laatste man positie had overgenomen van de gewisselde Oguz. Vanuit de laatste man positie dribbelde Daan op en stak het middenveld over en hij wist Izairo te bereiken. Izairo zag vervolgens de van zijn blessure herstelde Soufian vrij staan en Soufian wist wel raad met dit buitenkansje: 4-0.

In de rust was het weer tijd voor een bekertje limonade. Het strijdplan voor de 2de helft werd even kort besproken.

Vlak na rust was het direct weer Reza die toesloeg. Hij wist dat DEM bij standaardsituaties niet goed gepositioneerd stonden. Ook nu kon Reza bij een uitbal snel opdribbelen en de 5-0 binnen schieten.

Pancratius ging goed door. Izairo wist op het middenveld de bal te veroveren ging met snelheid op de goal af en schoof de 6-0 binnen. Het werd vervolgens 6-1 door slecht uitverdedigen van Pancratius. Het was kort daarna weer Izairo die de 7-1  wist te maken. Ook nu onderschepte Izairo de bal en weer kon hij op de keeper af stormen. In een 1 tegen 1 duel was hij de keeper weer de baas.

Pancratius deed het de 2de helft duidelijker rustiger aan want de 7-2 en 7-3 waren totaal onnodig doordat de scherpte er minder was. Het slotakkoord was voor Izairo. Hij wist met een vrije trap de keeper te verschalken 8-3.

Volgende week spelen we uit tegen Geel Wit ‘20 JO8-3 om 11.40 uur. We gaan dan weer voor de winst. Tot dan!

 

Zaterdag 24 maart 2018

Vandaag de vierde competitiewedstrijd. We moesten daarvoor afreizen naar Zuid-Holland voor de wedstrijd tegen Hillegom JO8-5. De eerste 3 competitiewedstrijden leverden 2 overwinningen op en 1 gelijkspel. Pancratius houdt daarmee vooralsnog prima stand in de bovenste regionen van de 5de klasse. Door vandaag te winnen konden we de deze lijn doorzetten.

De selectie was compleet, Er waren verder geen blessures of schorsingen en dus konden we met een fitte groep naar Hillegom afreizen.

We moesten om 07.45 verzamelen bij Pancratius en op een drietal na die rechtstreeks naar Hillegom gingen was iedereen stipt op tijd. De reis naar Hillegom duurde wat langer dan een gemiddelde uitwedstrijd, waardoor we ook wat aan de late kant arriveerden. Kleedkamer 16 was voor ons gereserveerd en nadat iedereen zich snel had omgekleed konden we heel kort de wedstrijdbespreking houden, alvorens we ons snel naar het velden haastten.

Kyan, Dimitri en Daan begonnen even in de wissel. Tristan stond op doel. Oguz, Soufian en Jamil stonden in de laatste linie. Op het middenveld stond Reza en in de punt van de aanval begon Izairo.

Veel tijd voor de warming-up was er niet. Langs de lijn stonden veel toeschouwers en nadat ook de scheidsrechter aanwezig was, kon om 08.45 uur de wedstrijd beginnen.

Zoals zo vaak was het Pancratius dat voor het eerste gevaar zorgde door een aantal kansen te creëren. Vaak kwamen we ondanks een overwicht op achterstand en moesten we weer in de achtervolging. Nu stond het achterin met Jamil, Soufian en Oguz goed en Tristan had nog niet veel te doen. Zij zagen dat voorin Izairo en Reza kansen kregen. Izairo schoot snoeihard op de lat en Reza kreeg ook een kans om een doelpunt te maken.

Pancratius was duidelijk beter en zat er bovenop. De keeper van Hillegom kon vele malen handelend optreden, want wij waren nog niet scherp genoeg in de afronding. Een doelpunt hing in de lucht en zou ook zwaar verdiend zijn. Op het middenveld pikt Izairo de bal op en wist met een steekpass de bal in de loop van Daan mee te geven. Met links schoot Daan de bal langs de keeper in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken.

Pancratius ging door. Kyan, net in het veld gekomen zag Izairo met grote passen er vandoor gaan en wist bal tussen een aantal verdedigers van Hillegom door bij Izairo af te leveren. Het schot van Izairo kon door de keeper geblokt worden. De afvallende bal viel voor de voeten van Daan en daar had de keeper geen antwoord op. Met zijn linkerbeen schoot Daan de bal in de kruising 0-2.

Pancratius zag dat Hillegom kwetsbaar was in de laatste linie. Vooral op de steekballen vanuit het middenveld had Hillegom geen goed antwoord. Weer was er een diepe bal vanuit het middenveld. Daan pikte de bal op en liep op het doel af. Zijn schot kwam via een aantal verdedigers voor de voeten van Izairo. Hij twijfelde geen moment en schoot de 0-3 binnen.

Tijdens de rust werd iedereen even bij elkaar geroepen. Een 0-3 voorsprong was natuurlijk supergoed en de opdracht was dan ook om met ze allen zo hard te werken dat we geen tegendoelpunt zouden krijgen.  

Ook aan het begin van de 2de helft liet Pancratius zien dat de punten uit Hillegom meegenomen zouden worden. Kansen stapelden zich op en de 0-4 hing in de lucht. Het harde werken werd nog niet beloond. Izairo, Jamil en Soufian kregen de bal er nog niet in. Uiteindelijk was het weer Daan die met zijn derde van de ochtend de 0-4 wist te noteren.

Pancratius werd wat gemakzuchtiger en ging gas terug nemen. Helaas wist Hillegom in die fase uit 1 van de weinige kansen toch nog een doelpunt te maken 1-4. Het slotakkoord was nog voor Izairo. Dimitri wist de bal bij Daan te bezorgen. Daan ging er samen met Izairo vandoor. Ze speelden het samen goed uit. Izairo kon binnen schieten 1-5.

Wat een mooie overwinning weer mannen. Vier competitiewedstrijden gespeeld en nog steeds geen nederlaag. We doen bovenin mee en dit zou weleens de stand kunnen zijn:

Positie

Team

Wedstrijden

Winst

Gelijk

Verloren

Voor

Tegen

+/-

Punten

1

Pancratius JO8-7

4

3

1

0

33

9

+24

10

 

Komend weekend zijn we vrij vanwege het Paasweekend. We spelen zaterdag 7 april tegen DEM JO8-4. Tot dan!

Zaterdag 10 maart 2018 

Vandaag de derde competitiewedstrijd. We moesten daarvoor afreizen richting Haarlem voor de lunchwedstrijd tegen DSS JO8-9. De eerste 2 competitiewedstrijden leverden 2 overwinningen op. Hopelijk kon Pancratius zijn imposante zegereeks in de 5de klasse een passend vervolg geven en daar vandaag een derde opeenvolgende zege aan toevoegen.

We moesten pas om 12.15 verzamelen en zouden dat direct doen bij DSS. De reis naar DSS duurde voor sommigen wat langer omdat de Waarderpolder en wegen in en rond Haarlem vol stonden. Daardoor waren een aantal spelers precies op tijd voor aanvang van de wedstrijd. Op het veld omkleden en daar ook even kort de wedstrijdbespreking doen waren de gevolgen.

Duels tussen Pancratius en DSS worden vaak als risicowedstrijd aangemerkt vandaar ook de keuze voor dit tijdstip en dus een lunchwedstrijd. Deze duels worden altijd gespeeld op het midden van de dag als er nog veel zonlicht is. Bovendien hebben supporters zo minder tijd om veel alcohol te drinken, wat de veiligheid eveneens ten goede komt. Gelukkig was de sfeer tijdens deze wedstrijd prima en zijn er verder geen incidenten plaatsgevonden. De jeugd heeft de toekomst! :-)

Terug naar de wedstrijd. Om 12.45 uur begon de wedstrijd en eigenlijk vanaf het begin zat het tempo er niet erg in. DSS stond goed opgesteld en Pancratius stelde daar weinig tegenover. Het was Izairo die wel het eerste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord liet noteren. Door een slechte uittrap van de keeper kon hij de 0-1 binnenwerken.

De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af en er waren weinig kansen te noteren. DSS en Pancratius deden het rustig aan, blijkbaar was de lunch niet helemaal goed gevallen. Vlak voor rust was het DSS dat 2 keer toesloeg. Uit de 2 kansen die ze wisten te creëren wisten ze ook 2 keer te scoren en zo stond Pancratius ineens achter 2-1.

De rust werd gebruikt om de mannen wakker te schudden want de beleving was er nog niet. We hadden nog een hele tweede helft om orde op zaken te stellen. Helaas begon de tweede helft zoals het beeld van de eerste helft. Er waren weinig tot geen kansen te noteren en hoogtepunten bleven uit.

We hadden nog enkele minuten te spelen om een nederlaag te voorkomen. Gelukkig was het Reza die er vlak voor tijd voor zorgde dat we met een punt terug naar Badhoevedorp konden afreizen. Uit de misschien wel enige kans in de 2de helft wist Reza de 2-2 binnen te schieten. Met een 2-2 als eindstand op het scorebord waren beide ploegen tevreden. Meer zat er gewoon niet in. Volgende keer geen lunchwedstrijden meer, maar gewoon weer lekker vroeg in de ochtend. Dan zijn onze mannen een stuk scherper. Tot dan!

Zaterdag 17 februari

Vandaag de tweede competitiewedstrijd thuis tegen Velsen Rkvv JO8-1, het vlaggenschip van de club uit Velsen. De eerste competitiewedstrijd werd door ons vorige week ruim gewonnen 4-17 uit bij Hoofddorp tegen JO8-10. We draaien daarom meteen bovenin mee en door vandaag te winnen konden we de concurrentie een signaal afgeven. De afgelopen 4 weken werden er 4 opeenvolgende zeges geboekt. We wilden deze lijn graag doortrekken en er een 5de zege aan toevoegen.
De selectie was helaas niet compleet, Kyan was namelijk ziek. Er was alles aan gedaan om hem klaar te stomen voor deze belangrijke wedstrijd. Op het laatste moment moest hij echter toch de handdoek in de ring gooien. Er waren verder geen blessures of schorsingen en dus waren er 8 strijders over. Velsen kon daar 6 man tegenover zetten, hiermee hadden ze geen wissels en dat was natuurlijk in ons voordeel.
We moesten om 08.30 verzamelen bij Pancratius en iedereen was ruim op tijd. Voorafgaand werd de opstelling bekend gemaakt tijdens de bespreking. Leerpunt tijdens de bespreking was dat de zijkanten zich moesten aanbieden wanneer Tristan de bal zou hebben. Op die manier kunnen we hopelijk voorkomen dat Tristan de lange bal moet geven waardoor we de bal snel kwijt kunnen raken. Door aan te bieden kunnen we opbouwen en in balbezit blijven. Hier gaan we de komende weken aan blijven werken.

Izairo en Jamil begonnen even in de wissel. Tristan stond op doel. Dimitri, Oguz en Soufian stonden in de laatste linie. Op het middenveld stond Daan en Reza stond in de punt van de aanval.
Onder het genot van een opkomend zonnetje en een verder strakblauwe hemel kon de warming-up gedaan worden. Er waren veel toeschouwers op het duel afgekomen en zij konden zien dat de scheidsrechter om 09.00 uur op zijn fluitje blies voor de aftrap. Net als vorige week was het Pancratius dat voor het eerste gevaar zorgde door een aantal kansen te creëren. Net als vorige week was het ook nu weer de tegenstander dat bij de eerste de beste kans kon scoren 0-1. Alsof dat niet genoeg was ging ook de 2de kans er direct in 0-2. Onze mannen keken elkaar even vertwijfelend aan maar rechten direct de rug om snel het tij te keren.
Pancratius nam het heft weer in handen. Daan en Soufian kregen kansen op de aansluitingstreffer. Helaas stond de keeper steeds in de weg. Soufian schoot uit een moeilijke hoek wel langs de keeper maar raakte de paal. Zo bleef het 0-2. Uit een corner van Velsen onderschepte de goed meeverdedigende Reza de bal en met grote passen stak hij het veld over en liep op de keeper af. In een 1 tegen 1 duel was Reza de keeper te slim af en schoot de 1-2 binnen. Izairo die net binnen de lijnen was gekomen wist na de aftrap van Velsen meteen de bal te onderscheppen en de gelijkmaker binnen te schieten 2-2.
Pancratius moest in deze fase de spierballen laten zien, want Velsen bleef goed tegenstand bieden. Jamil schoot vanuit achteruit de bal naar voren en Reza en Daan gingen er samen vandoor. Daan kwam voor de keeper te staan en kon een schot lossen. Helaas stond de keeper in de weg en kon hij de bal naast het doel werken. De corner die vervolgens genomen werd kwam voor de voeten van Izairo en hij kon de 3-2 maken.
Velsen gaf zich niet gewonnen en kwam weer een beetje in de wedstrijd. Ze kregen een aantal kansen. Tristan, Dimitri en Oguz hadden het druk achterin met het wegwerken van verschillende ballen. Gelukkig was daar Izairo die ons vlak voor rust wat meer ademruimte gaf. Hij wist de bal de onderscheppen een paar man van Velsen te passeren inclusief de keeper 4-2.
Tijdens de rust werd iedereen even bij elkaar geroepen. Een 0-2 achterstand wegwerken met mooi samenspel en hard werken, dat was de conclusie van de eerste helft. Velsen had geen wissels en door er kort bovenop te blijven zitten moesten we Velsen onder druk blijven houden.

Ook aan het begin van de 2de helft liet Pancratius zien de punten in Badhoevedorp te willen houden. Kansen stapelden zich op en de 5-2 hing in de lucht. Izairo en Soufian kregen de bal er nog niet in. Hierdoor bleef het toch onnodig spannend.
Velsen wist zich namelijk af en toe onder de druk uit te voetballen. Izairo begon aan een slalom en wurmde zich door de verdediging van Velsen en stormde op de keeper af en wist dit cadeautje uit te pakken 5-2. De 6-2 en tevens de beslissing viel vlak daarna. Een pass van Izairo bedoelt voor Soufian rolde heel langzaam door de benen van de keeper 6-2. Velsen was nu echt wel knock-out. Vervolgens was het Izairo die de 7-2 en de 8-2 op het scorebord wist te krijgen. De 7-2 was een mooie actie en de 8-2 kwam voort uit een mooie steekpass van Daan. Reza kon vlak daarna zijn tweede van de ochtend noteren 9-2. Het slotakkoord was voor Velsen. Pancratius geloofde het wel en nam gas terug waardoor Velsen de 9-3 nog wist te maken.
Wat een veerkracht hebben jullie weer getoond mannen en wat een mooie uitslag. Twee competitiewedstrijden gespeeld en een maximale score: 6 punten met een doelsaldo van 26 doelpunten voor en 7 tegen. Zoals het er nu naar uitziet zijn we volgende week vrij, maar de kans bestaat dat we gaan oefenen. We hervatten de competitie weer op 10 maart uit tegen DSS JO8-9. Tot dan!

Zaterdag 10 februari

Vandaag was het eindelijk zover. De eerste competitiewedstrijd waar onze mannen al een hele tijd naar uitkeken. De afgelopen 3 weken werden er 3 oefenwedstrijden gespeeld en tevens alle 3 gewonnen.
Vandaag ging het om het echie en kon daar hopelijk een 4 opeenvolgende zege aan toegevoegd worden. Ik kan alvast verklappen dat de doelpunten als rijpe appelen vielen dus lees gauw verder of Pancratius er met de zege vandoor ging.

De selectie was compleet, er waren geen blessures of schorsingen. Ook de griepgolf waar onze tegenstander last van had, kreeg ons er niet onder. De tegenstander van vandaag was Hoofddorp JO8-10.

We moesten om 07.45 verzamelen bij Pancratius en op een drietal na die rechtstreeks naar Hoofddorp gingen was iedereen stipt op tijd. De reis naar Hoofddorp ging voorspoedig en we kwamen ruim op tijd aan. Kleedkamer 2 was voor ons gereserveerd en nadat iedereen zich had omgekleed konden we de wedstrijdbespreking starten.

Reza, Oguz en Soufian begonnen even in de wissel. Tristan stond op doel. Dimitri, Daan en Kyan stonden in de laatste linie. Op het middenveld stond Jamil en Izairo stond in de punt van de aanval.

Na een korte maar scherpe warming-up, kon er om 08.45 afgetrapt worden. Het was koud, een beetje mistig maar prima weer om een balletje te trappen. Dat onze mannen er zin in hadden bleek wel, want binnen 2 minuten hadden we al grote kansen. Helaas stond het vizier van Izairo en Daan nog niet op scherp.

Een wet in het voetbal is dat wanneer je zelf niet scoort, de tegenstander dit wel doet. Binnen 2 minuten wist Hoofddorp 2 keer te profiteren van misverstanden bij Pancratius 2-0.

Direct na de aftrap wist Izairo de 2-1 binnen te schieten en vlak daarna was het weer Izairo die de 2-2 ook op zijn naam schreef. Zo was de achterstand al weer weggepoetst.

Pancratius ging door. Dimitri schoot vanuit achteruit de bal naar voren en Daan ging er achteraan en schoot de 2-3 binnen.
Kort daarna was het Izairo die de 2-4 maakte.

Uit een pass van Izairo wist Daan de 2-5 te maken. Het lukte Hoofddorp niet meer om onder de druk uit te komen en Pancratius ging goed door. Jamil zet druk en wist de bal bij Izairo te krijgen 2-6. Daan wist kort daarna de 2-7 te noteren. Een schot van Soufian wist de keeper van Hoofddorp nog tegen te houden, de rebound was voor Reza 2-8.
Weer een actie van Soufian, het eerste schot wist de keeper weer tegen te houden, nu was de rebound echter wel voor Soufian 2-9. Vlak voor rust wist Izairo de 2-10 nog aan te tekenen.

In de rust was het tijd voor een bekertje limonade en werd er nog even aangegeven zo door te gaan. Hoofddorp had geen wissels en daar moesten we van profiteren.

Direct na het begin van de tweede helft nam Oguz een corner die pardoes voor de voeten van Daan viel. Die wist wel raad met dit buitenkansje 2-11.
Een slechte uittrap van de keeper van Hoofddorp belandt in de voeten van Daan en hij drukt meteen af 2-12.
Vlak daarna was het weer de beurt aan Izairo 2-13.
Hoofddorp kwam nog steeds niet onder de druk vandaan en schoot maar weer eens een bal blind naar voren. Die bal belandde voor de voeten van Kyan en hij haalde vanaf een meter of 15 uit met zijn rechter chocoladebeen(voetbalterm voor het been van een voetballer of voetbalster dat het minst geoefend is) en bal ging in 1 rechte lijn het doel in 2-14.
Vervolgens was er weer een slechte uittrap van de keeper en weer was het Daan die wist te profiteren 2-15.
Het was vervolgens Hoofddorp die tussendoor nog 2 keer wist te scoren 4-15. Spannend werd het uiteraard niet meer.
Het slotakkoord was nog voor Pancratius want Soufian wist nog 2 keer het net te vinden en maakte de 4-16 en 4-17. Die laatste was de mooiste van de twee, want vanuit een corner wist Soufian de bal direct binnen te schieten.

Wat een wedstrijd en wat een uitslag! Een supermooie start van de competitie. Volgende week wacht een volgende krachtmeting tegen Velsen. Zij komen dan bij ons op bezoek. Tot volgende week!

3 februari

Vandaag stond de onvervalste derby op het programma tegen onze naaste buren VV Zwanenburg. Deze derby valt te vergelijken met derby’s als Celtic FC - Rangers Football Club en Inter Milan - AC Milan. Dit zijn allemaal wedstrijden die gespeeld worden in het heetst van de strijd en waar dus de nodige emotie bij komt kijken.

Onze jongens wisten dus wat ze te doen stonden. Dat het om een oefenwedstrijd ging, was niet belangrijk. Er moest gewoon weer gewonnen worden.

De twee voorgaande oefenwedstrijden tegen Pancratius JO 8-8 en Roda '23 JO 8-9 werden respectievelijk gewonnen met 9-8 en 6-5. Er was daarom veel aan gelegen om de oefencampagne vandaag af te sluiten met wederom een zege. Volgende week begint namelijk de competitie met een uitwedstrijd tegen Hoofddorp JO 8-10.

Voorafgaand aan de wedstrijd die om 09.00 uur zou beginnen moest er om 08.30 weer verzameld worden in de kleedkamer. In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt.

De selectie was compleet waardoor beide trainers lastige keuzes moesten maken voor
wat betreft de opstelling. Een complete selectie betekent een luxe probleem want elke speler draagt op zijn manier een fantastisch steentje bij aan het team.
Jamil, Daan en Dimitri begonnen even in de wissel. Tristan stond op doel. Oguz stond in het hart van de verdediging en Kyan en Soufian completeerden de laatste linie. Op het middenveld stond Izairo en Reza stond in de punt van de aanval.

De warming-up was koud en nat en daarom moesten de mannen een goede warming-up doen om goed warm aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Toen de wedstrijd eenmaal begon om klokslag 09.00 uur was gelukkig net droog aan het worden.

Het was VV Zwanenburg dat vanaf het eerste fluitsignaal feller oogde en de wedstrijd onder controle leek te hebben.
Onze jongens kwamen er nog niet aan te pas en VV Zwanenburg stond goed gepositioneerd waardoor Pancratius het lastig had.

Tristan moest een paar keer handelend optreden en wist zijn doel schoon te houden. De 0-1 voor VV Zwanenburg hing echter in de lucht en Pancratius kwam maar moeilijk onder de druk vandaan.

Plotseling was daar Reza die eigenlijk vanuit het niets de 1-0 wist te scoren. We konden helaas maar kort van deze voorsprong genieten want vanuit een vrije trap na een overtreding van ons wist VV Zwanenburg de 1-1 te scoren.

Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust werd er een glaasje limonade gedronken en werd aangegeven dat VV Zwanenburg geen wissels had en dat ze het daardoor wel eens lastig zouden krijgen. We moesten de druk dus opvoeren en VV Zwanenburg blijven opjagen.

De eerste 10 minuten van de tweede helft speelden zich een beetje op het middenveld af. Het was toen Soufian die de bal veroverde en 3 man van zich af wist te houden en de bal langs de keeper schoot 2-1.

Niet snel daarna was het de beurt aan Izairo die na een mooie slalom op de keeper af liep en de 3-1 binnenschoot.

Het was Pancratius die de wedstrijd nu onder controle had en VV Zwanenburg kon niet meer volgen. Pancratius bleef erg compact spelen, Dimitri en Jamil op het middenveld en Kyan en Oguz achterin. Het hele team zorgde er voor dat Tristan de tweede helft amper meer wat te doen had. De 4-1 kon niet uitblijven en Daan wist zijn naam ook nog op het scorebord te krijgen.

Het slotakkoord was voor Izairo die een corner mocht nemen. Via een aantal benen van VV Zwanenburg verdween de bal in het doel 5-1. Weer een topprestatie mannen!

Hopelijk zijn deze 3 oefenwedstrijden een goede basis (aan jullie inzet ligt het in ieder geval niet) voor de komende uitwedstrijd tegen Hoofddorp om 08.45 uur, ja ja jullie lezen het goed de wedstrijd begint om 08.45 uur! Laten we dus om 07.45 uur bij Pancratius verzamelen. Tot volgende week!

27 januari 2018

Vandaag was het eindelijk zo ver voor het team JO 8-7. Na een periode van 1,5 jaar trainen op woensdagmiddag en het onderling spelen van partijtjes tegen de leeftijdsgenootjes van Pancratius op zaterdag, stond vandaag de eerste wedstrijd op het programma tegen de leeftijdtijdgenootjes van Roda ’23 JO 8-9 uit Amstelveen.

Vorige week hadden we de oefenwedstrijd tegen Pancratius JO 8-8, zie foto, en deze werd uiteindelijk na heel veel strijd geleverd te hebben met 9-8 gewonnen.

Terug naar vandaag. Ook vandaag ging het om een oefenwedstrijd, maar we gingen de wedstrijd in alsof er een Champions League finale gespeeld moest worden.
De omstandigheden zijn dit seizoen heel anders en vanuit de KNVB wordt dan ook gesproken van: Het nieuwe pupillenvoetbal.
Voorheen zouden deze strijders van team JO 8-7 in de F7 gezeten hebben, nu dus JO 8-7. Andere veranderingen zijn bijvoorbeeld het aantal spelers op het veld en de afmetingen van het veld.

Een hoop veranderingen dus, maar wat niet veranderd en waar het allemaal om draait is: Plezier en ontwikkeling staat voorop!

Ik dwaal af, ik heb het in de gaten. Terug naar de wedstrijd waar het vandaag allemaal om te doen was. Voorafgaan aan de wedstrijd die om 09.00 uur zou beginnen moest er om 08.30 verzameld worden in de kleedkamer. In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt en het strijdplan waarmee we het Roda ’23 JO 8-9 lastig zouden gaan maken. Een huishoudelijke mededeling die ook volgde was dat we het vandaag met een strijder minder moesten doen. Dimitri was namelijk ziek. Beterschap en hopelijk ben je er volgende week tegen Hoofddorp wel weer bij. Reza en Soufian begonnen even in de wissel. Tristan begon op doel, Jamil, Daan en Kyan stonden in de verdediging, Oguz stond op het middenveld en Izairo in de aanval.

De wedstrijd begon om klokslag 09.00 uur en het was duidelijk dat Pancratius nog niet helemaal wakker was. Roda ’23 was wel uitgeslapen en maakte al snel de 0-1. De 0-2 volgde ook vrij snel daarna. Gelukkig werd Pancratius na de 0-2 wakker en meteen vanaf de aftrap was het Izairo die de 1-2 maakte. Daan maakte al vrij snel daarna de 2-2 en daarmee was de 0-2 achterstand weggepoetst. Pancratius ging door en weer was het Izairo die scoorde 3-2.

Pancratius dacht dat de winst al binnen was en ging het wat rustiger aan doen. Roda '23 kreeg daardoor weer het gevoel dat er wat te halen viel in Badhoevedorp.
Nadat Roda'23 2 grote kansen hadden gemist omdat Tristan de ballen goed tegen had gehouden, was de derde kans uiteindelijk wel raak: 3-3.

Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust werd er een glaasje limonade gedronken en werd het strijdplan voor de tweede helft besproken. Iedereen was het er over eens dat we vandaag gewoon konden winnen als we er weer een schepje bovenop zouden doen.

De tweede helft was amper begonnen toen Roda '23 na niet goed ingrijpen van onze verdedigers de 3-4 maakte. Gelukkig waren wij niet onder de indruk en herpakten wij ons snel. De verdediging onder aanvoering van Oguz stond goed, waardoor de aanvallers steeds meer kansen kregen. Reza kreeg het op zijn heupen en wist in een tijdsbestek van 8 minuten een loepzuiver hattrick op zijn naam te zetten: 6-4. De 5-4 was de mooiste. Na een verkeerde uittrap van de keeper van Roda'23 kopte Reza de bal en kreeg deze direct onder controle en schoof de bal zo in de hoek.

Met een 6-4 stand op het scorebord dacht Pancratius dat de buit binnen was. Niets was minder waar. Roda '23 ging alles of niets spelen. Er moest nu echt strijd geleverd gaan worden. Er werd verschillende keren op doel geschoten door Roda '23. Onze strijders gooiden zichzelf letterlijk voor elke bal. Slidings van Kyan en Izairo kwamen voorbij, Jamil en Soufian moest hard werken op het middenveld. De slotfase was erg spannend. Het lukte Roda '23 uiteindelijk toch nog een keer om te scoren: 6-5. Gelukkig klonk vlak daarna het eindsignaal en kon de overwinning gevierd worden. De penalty's die daarna nog genomen werden, wonnen we ook. Een mooie prestatie mannen! 10 februari gaat de competitie echt beginnen. We moeten dan naar Hoofddorp.