Close Menu
Meer dan een voetbalclub

team Jo8-7 17 febr

17 februari 2018
team jo8-7 3 febr

Zaterdag 17 februari

Vandaag de tweede competitiewedstrijd thuis tegen Velsen Rkvv JO8-1, het vlaggenschip van de club uit Velsen. De eerste competitiewedstrijd werd door ons vorige week ruim gewonnen 4-17 uit bij Hoofddorp tegen JO8-10. We draaien daarom meteen bovenin mee en door vandaag te winnen konden we de concurrentie een signaal afgeven. De afgelopen 4 weken werden er 4 opeenvolgende zeges geboekt. We wilden deze lijn graag doortrekken en er een 5de zege aan toevoegen.
De selectie was helaas niet compleet, Kyan was namelijk ziek. Er was alles aan gedaan om hem klaar te stomen voor deze belangrijke wedstrijd. Op het laatste moment moest hij echter toch de handdoek in de ring gooien. Er waren verder geen blessures of schorsingen en dus waren er 8 strijders over. Velsen kon daar 6 man tegenover zetten, hiermee hadden ze geen wissels en dat was natuurlijk in ons voordeel.
We moesten om 08.30 verzamelen bij Pancratius en iedereen was ruim op tijd. Voorafgaand werd de opstelling bekend gemaakt tijdens de bespreking. Leerpunt tijdens de bespreking was dat de zijkanten zich moesten aanbieden wanneer Tristan de bal zou hebben. Op die manier kunnen we hopelijk voorkomen dat Tristan de lange bal moet geven waardoor we de bal snel kwijt kunnen raken. Door aan te bieden kunnen we opbouwen en in balbezit blijven. Hier gaan we de komende weken aan blijven werken.

Izairo en Jamil begonnen even in de wissel. Tristan stond op doel. Dimitri, Oguz en Soufian stonden in de laatste linie. Op het middenveld stond Daan en Reza stond in de punt van de aanval.
Onder het genot van een opkomend zonnetje en een verder strakblauwe hemel kon de warming-up gedaan worden. Er waren veel toeschouwers op het duel afgekomen en zij konden zien dat de scheidsrechter om 09.00 uur op zijn fluitje blies voor de aftrap. Net als vorige week was het Pancratius dat voor het eerste gevaar zorgde door een aantal kansen te creëren. Net als vorige week was het ook nu weer de tegenstander dat bij de eerste de beste kans kon scoren 0-1. Alsof dat niet genoeg was ging ook de 2de kans er direct in 0-2. Onze mannen keken elkaar even vertwijfelend aan maar rechten direct de rug om snel het tij te keren.
Pancratius nam het heft weer in handen. Daan en Soufian kregen kansen op de aansluitingstreffer. Helaas stond de keeper steeds in de weg. Soufian schoot uit een moeilijke hoek wel langs de keeper maar raakte de paal. Zo bleef het 0-2. Uit een corner van Velsen onderschepte de goed meeverdedigende Reza de bal en met grote passen stak hij het veld over en liep op de keeper af. In een 1 tegen 1 duel was Reza de keeper te slim af en schoot de 1-2 binnen. Izairo die net binnen de lijnen was gekomen wist na de aftrap van Velsen meteen de bal te onderscheppen en de gelijkmaker binnen te schieten 2-2.
Pancratius moest in deze fase de spierballen laten zien, want Velsen bleef goed tegenstand bieden. Jamil schoot vanuit achteruit de bal naar voren en Reza en Daan gingen er samen vandoor. Daan kwam voor de keeper te staan en kon een schot lossen. Helaas stond de keeper in de weg en kon hij de bal naast het doel werken. De corner die vervolgens genomen werd kwam voor de voeten van Izairo en hij kon de 3-2 maken.
Velsen gaf zich niet gewonnen en kwam weer een beetje in de wedstrijd. Ze kregen een aantal kansen. Tristan, Dimitri en Oguz hadden het druk achterin met het wegwerken van verschillende ballen. Gelukkig was daar Izairo die ons vlak voor rust wat meer ademruimte gaf. Hij wist de bal de onderscheppen een paar man van Velsen te passeren inclusief de keeper 4-2.
Tijdens de rust werd iedereen even bij elkaar geroepen. Een 0-2 achterstand wegwerken met mooi samenspel en hard werken, dat was de conclusie van de eerste helft. Velsen had geen wissels en door er kort bovenop te blijven zitten moesten we Velsen onder druk blijven houden.

Ook aan het begin van de 2de helft liet Pancratius zien de punten in Badhoevedorp te willen houden. Kansen stapelden zich op en de 5-2 hing in de lucht. Izairo en Soufian kregen de bal er nog niet in. Hierdoor bleef het toch onnodig spannend.
Velsen wist zich namelijk af en toe onder de druk uit te voetballen. Izairo begon aan een slalom en wurmde zich door de verdediging van Velsen en stormde op de keeper af en wist dit cadeautje uit te pakken 5-2. De 6-2 en tevens de beslissing viel vlak daarna. Een pass van Izairo bedoelt voor Soufian rolde heel langzaam door de benen van de keeper 6-2. Velsen was nu echt wel knock-out. Vervolgens was het Izairo die de 7-2 en de 8-2 op het scorebord wist te krijgen. De 7-2 was een mooie actie en de 8-2 kwam voort uit een mooie steekpass van Daan. Reza kon vlak daarna zijn tweede van de ochtend noteren 9-2. Het slotakkoord was voor Velsen. Pancratius geloofde het wel en nam gas terug waardoor Velsen de 9-3 nog wist te maken.
Wat een veerkracht hebben jullie weer getoond mannen en wat een mooie uitslag. Twee competitiewedstrijden gespeeld en een maximale score: 6 punten met een doelsaldo van 26 doelpunten voor en 7 tegen. Zoals het er nu naar uitziet zijn we volgende week vrij, maar de kans bestaat dat we gaan oefenen. We hervatten de competitie weer op 10 maart uit tegen DSS JO8-9. Tot dan!

Zaterdag 10 februari

Vandaag was het eindelijk zover. De eerste competitiewedstrijd waar onze mannen al een hele tijd naar uitkeken. De afgelopen 3 weken werden er 3 oefenwedstrijden gespeeld en tevens alle 3 gewonnen.
Vandaag ging het om het echie en kon daar hopelijk een 4 opeenvolgende zege aan toegevoegd worden. Ik kan alvast verklappen dat de doelpunten als rijpe appelen vielen dus lees gauw verder of Pancratius er met de zege vandoor ging.

De selectie was compleet, er waren geen blessures of schorsingen. Ook de griepgolf waar onze tegenstander last van had, kreeg ons er niet onder. De tegenstander van vandaag was Hoofddorp JO8-10.

We moesten om 07.45 verzamelen bij Pancratius en op een drietal na die rechtstreeks naar Hoofddorp gingen was iedereen stipt op tijd. De reis naar Hoofddorp ging voorspoedig en we kwamen ruim op tijd aan. Kleedkamer 2 was voor ons gereserveerd en nadat iedereen zich had omgekleed konden we de wedstrijdbespreking starten.

Reza, Oguz en Soufian begonnen even in de wissel. Tristan stond op doel. Dimitri, Daan en Kyan stonden in de laatste linie. Op het middenveld stond Jamil en Izairo stond in de punt van de aanval.

Na een korte maar scherpe warming-up, kon er om 08.45 afgetrapt worden. Het was koud, een beetje mistig maar prima weer om een balletje te trappen. Dat onze mannen er zin in hadden bleek wel, want binnen 2 minuten hadden we al grote kansen. Helaas stond het vizier van Izairo en Daan nog niet op scherp.

Een wet in het voetbal is dat wanneer je zelf niet scoort, de tegenstander dit wel doet. Binnen 2 minuten wist Hoofddorp 2 keer te profiteren van misverstanden bij Pancratius 2-0.

Direct na de aftrap wist Izairo de 2-1 binnen te schieten en vlak daarna was het weer Izairo die de 2-2 ook op zijn naam schreef. Zo was de achterstand al weer weggepoetst.

Pancratius ging door. Dimitri schoot vanuit achteruit de bal naar voren en Daan ging er achteraan en schoot de 2-3 binnen.
Kort daarna was het Izairo die de 2-4 maakte.

Uit een pass van Izairo wist Daan de 2-5 te maken. Het lukte Hoofddorp niet meer om onder de druk uit te komen en Pancratius ging goed door. Jamil zet druk en wist de bal bij Izairo te krijgen 2-6. Daan wist kort daarna de 2-7 te noteren. Een schot van Soufian wist de keeper van Hoofddorp nog tegen te houden, de rebound was voor Reza 2-8.
Weer een actie van Soufian, het eerste schot wist de keeper weer tegen te houden, nu was de rebound echter wel voor Soufian 2-9. Vlak voor rust wist Izairo de 2-10 nog aan te tekenen.

In de rust was het tijd voor een bekertje limonade en werd er nog even aangegeven zo door te gaan. Hoofddorp had geen wissels en daar moesten we van profiteren.

Direct na het begin van de tweede helft nam Oguz een corner die pardoes voor de voeten van Daan viel. Die wist wel raad met dit buitenkansje 2-11.
Een slechte uittrap van de keeper van Hoofddorp belandt in de voeten van Daan en hij drukt meteen af 2-12.
Vlak daarna was het weer de beurt aan Izairo 2-13.
Hoofddorp kwam nog steeds niet onder de druk vandaan en schoot maar weer eens een bal blind naar voren. Die bal belandde voor de voeten van Kyan en hij haalde vanaf een meter of 15 uit met zijn rechter chocoladebeen(voetbalterm voor het been van een voetballer of voetbalster dat het minst geoefend is) en bal ging in 1 rechte lijn het doel in 2-14.
Vervolgens was er weer een slechte uittrap van de keeper en weer was het Daan die wist te profiteren 2-15.
Het was vervolgens Hoofddorp die tussendoor nog 2 keer wist te scoren 4-15. Spannend werd het uiteraard niet meer.
Het slotakkoord was nog voor Pancratius want Soufian wist nog 2 keer het net te vinden en maakte de 4-16 en 4-17. Die laatste was de mooiste van de twee, want vanuit een corner wist Soufian de bal direct binnen te schieten.

Wat een wedstrijd en wat een uitslag! Een supermooie start van de competitie. Volgende week wacht een volgende krachtmeting tegen Velsen. Zij komen dan bij ons op bezoek. Tot volgende week!

3 februari

Vandaag stond de onvervalste derby op het programma tegen onze naaste buren VV Zwanenburg. Deze derby valt te vergelijken met derby’s als Celtic FC - Rangers Football Club en Inter Milan - AC Milan. Dit zijn allemaal wedstrijden die gespeeld worden in het heetst van de strijd en waar dus de nodige emotie bij komt kijken.

Onze jongens wisten dus wat ze te doen stonden. Dat het om een oefenwedstrijd ging, was niet belangrijk. Er moest gewoon weer gewonnen worden.

De twee voorgaande oefenwedstrijden tegen Pancratius JO 8-8 en Roda '23 JO 8-9 werden respectievelijk gewonnen met 9-8 en 6-5. Er was daarom veel aan gelegen om de oefencampagne vandaag af te sluiten met wederom een zege. Volgende week begint namelijk de competitie met een uitwedstrijd tegen Hoofddorp JO 8-10.

Voorafgaand aan de wedstrijd die om 09.00 uur zou beginnen moest er om 08.30 weer verzameld worden in de kleedkamer. In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt.

De selectie was compleet waardoor beide trainers lastige keuzes moesten maken voor
wat betreft de opstelling. Een complete selectie betekent een luxe probleem want elke speler draagt op zijn manier een fantastisch steentje bij aan het team.
Jamil, Daan en Dimitri begonnen even in de wissel. Tristan stond op doel. Oguz stond in het hart van de verdediging en Kyan en Soufian completeerden de laatste linie. Op het middenveld stond Izairo en Reza stond in de punt van de aanval.

De warming-up was koud en nat en daarom moesten de mannen een goede warming-up doen om goed warm aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Toen de wedstrijd eenmaal begon om klokslag 09.00 uur was gelukkig net droog aan het worden.

Het was VV Zwanenburg dat vanaf het eerste fluitsignaal feller oogde en de wedstrijd onder controle leek te hebben.
Onze jongens kwamen er nog niet aan te pas en VV Zwanenburg stond goed gepositioneerd waardoor Pancratius het lastig had.

Tristan moest een paar keer handelend optreden en wist zijn doel schoon te houden. De 0-1 voor VV Zwanenburg hing echter in de lucht en Pancratius kwam maar moeilijk onder de druk vandaan.

Plotseling was daar Reza die eigenlijk vanuit het niets de 1-0 wist te scoren. We konden helaas maar kort van deze voorsprong genieten want vanuit een vrije trap na een overtreding van ons wist VV Zwanenburg de 1-1 te scoren.

Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust werd er een glaasje limonade gedronken en werd aangegeven dat VV Zwanenburg geen wissels had en dat ze het daardoor wel eens lastig zouden krijgen. We moesten de druk dus opvoeren en VV Zwanenburg blijven opjagen.

De eerste 10 minuten van de tweede helft speelden zich een beetje op het middenveld af. Het was toen Soufian die de bal veroverde en 3 man van zich af wist te houden en de bal langs de keeper schoot 2-1.

Niet snel daarna was het de beurt aan Izairo die na een mooie slalom op de keeper af liep en de 3-1 binnenschoot.

Het was Pancratius die de wedstrijd nu onder controle had en VV Zwanenburg kon niet meer volgen. Pancratius bleef erg compact spelen, Dimitri en Jamil op het middenveld en Kyan en Oguz achterin. Het hele team zorgde er voor dat Tristan de tweede helft amper meer wat te doen had. De 4-1 kon niet uitblijven en Daan wist zijn naam ook nog op het scorebord te krijgen.

Het slotakkoord was voor Izairo die een corner mocht nemen. Via een aantal benen van VV Zwanenburg verdween de bal in het doel 5-1. Weer een topprestatie mannen!

Hopelijk zijn deze 3 oefenwedstrijden een goede basis (aan jullie inzet ligt het in ieder geval niet) voor de komende uitwedstrijd tegen Hoofddorp om 08.45 uur, ja ja jullie lezen het goed de wedstrijd begint om 08.45 uur! Laten we dus om 07.45 uur bij Pancratius verzamelen. Tot volgende week!

27 januari 2018

Vandaag was het eindelijk zo ver voor het team JO 8-7. Na een periode van 1,5 jaar trainen op woensdagmiddag en het onderling spelen van partijtjes tegen de leeftijdsgenootjes van Pancratius op zaterdag, stond vandaag de eerste wedstrijd op het programma tegen de leeftijdtijdgenootjes van Roda ’23 JO 8-9 uit Amstelveen.

Vorige week hadden we de oefenwedstrijd tegen Pancratius JO 8-8, zie foto, en deze werd uiteindelijk na heel veel strijd geleverd te hebben met 9-8 gewonnen.

Terug naar vandaag. Ook vandaag ging het om een oefenwedstrijd, maar we gingen de wedstrijd in alsof er een Champions League finale gespeeld moest worden.
De omstandigheden zijn dit seizoen heel anders en vanuit de KNVB wordt dan ook gesproken van: Het nieuwe pupillenvoetbal.
Voorheen zouden deze strijders van team JO 8-7 in de F7 gezeten hebben, nu dus JO 8-7. Andere veranderingen zijn bijvoorbeeld het aantal spelers op het veld en de afmetingen van het veld.

Een hoop veranderingen dus, maar wat niet veranderd en waar het allemaal om draait is: Plezier en ontwikkeling staat voorop!

Ik dwaal af, ik heb het in de gaten. Terug naar de wedstrijd waar het vandaag allemaal om te doen was. Voorafgaan aan de wedstrijd die om 09.00 uur zou beginnen moest er om 08.30 verzameld worden in de kleedkamer. In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt en het strijdplan waarmee we het Roda ’23 JO 8-9 lastig zouden gaan maken. Een huishoudelijke mededeling die ook volgde was dat we het vandaag met een strijder minder moesten doen. Dimitri was namelijk ziek. Beterschap en hopelijk ben je er volgende week tegen Hoofddorp wel weer bij. Reza en Soufian begonnen even in de wissel. Tristan begon op doel, Jamil, Daan en Kyan stonden in de verdediging, Oguz stond op het middenveld en Izairo in de aanval.

De wedstrijd begon om klokslag 09.00 uur en het was duidelijk dat Pancratius nog niet helemaal wakker was. Roda ’23 was wel uitgeslapen en maakte al snel de 0-1. De 0-2 volgde ook vrij snel daarna. Gelukkig werd Pancratius na de 0-2 wakker en meteen vanaf de aftrap was het Izairo die de 1-2 maakte. Daan maakte al vrij snel daarna de 2-2 en daarmee was de 0-2 achterstand weggepoetst. Pancratius ging door en weer was het Izairo die scoorde 3-2.

Pancratius dacht dat de winst al binnen was en ging het wat rustiger aan doen. Roda '23 kreeg daardoor weer het gevoel dat er wat te halen viel in Badhoevedorp.
Nadat Roda'23 2 grote kansen hadden gemist omdat Tristan de ballen goed tegen had gehouden, was de derde kans uiteindelijk wel raak: 3-3.

Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust werd er een glaasje limonade gedronken en werd het strijdplan voor de tweede helft besproken. Iedereen was het er over eens dat we vandaag gewoon konden winnen als we er weer een schepje bovenop zouden doen.

De tweede helft was amper begonnen toen Roda '23 na niet goed ingrijpen van onze verdedigers de 3-4 maakte. Gelukkig waren wij niet onder de indruk en herpakten wij ons snel. De verdediging onder aanvoering van Oguz stond goed, waardoor de aanvallers steeds meer kansen kregen. Reza kreeg het op zijn heupen en wist in een tijdsbestek van 8 minuten een loepzuiver hattrick op zijn naam te zetten: 6-4. De 5-4 was de mooiste. Na een verkeerde uittrap van de keeper van Roda'23 kopte Reza de bal en kreeg deze direct onder controle en schoof de bal zo in de hoek.

Met een 6-4 stand op het scorebord dacht Pancratius dat de buit binnen was. Niets was minder waar. Roda '23 ging alles of niets spelen. Er moest nu echt strijd geleverd gaan worden. Er werd verschillende keren op doel geschoten door Roda '23. Onze strijders gooiden zichzelf letterlijk voor elke bal. Slidings van Kyan en Izairo kwamen voorbij, Jamil en Soufian moest hard werken op het middenveld. De slotfase was erg spannend. Het lukte Roda '23 uiteindelijk toch nog een keer om te scoren: 6-5. Gelukkig klonk vlak daarna het eindsignaal en kon de overwinning gevierd worden. De penalty's die daarna nog genomen werden, wonnen we ook. Een mooie prestatie mannen! 10 februari gaat de competitie echt beginnen. We moeten dan naar Hoofddorp.