Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Pancratius 1 wint eerste uitwedstrijd van seizoen

11 februari 2018
Pancratius 1 wint eerste uitwedstrijd van seizoen

Na een enerverende wedstrijd tegen KDO slaagde Pancratius Zondag 1 er vandaag in een negatieve reeks wedstrijden te doorbreken. De krappe 1-2 overwinning in De Kwakel betekende pas de eerste winstpartij in een uitwedstrijd van dit seizoen. Omdat thuis redelijk tot goed is gepresteerd is de aansluiting met de middenmoot weer een feit.

Na een behoorlijke eerste helft waarin de ploeg op voorsprong kwam, leken de mannen van trainer Rob Rijnink het eerste half uur van de tweede helft de wedstrijd toch weer uit handen te geven. KDO was in die fase feller en ook beter. Enkele keren kropen we door het oog van de naald. Er werden veel onnodige harde overtredingen gemaakt. Een van die overtredingen leidde tot een vrije trap op 18 meter van het doel. Jim Klijn krulde de bal laag om de muur die niet helemaal goed leek opgesteld, waardoor Stijn Morsch te laat bij de bal was.

Droog in de hoek

Het was de gelijkmaker, want in de eerste helft had Dominique Zwirs de score opengebroken. Na een half uur stond hij op de goede plaats om een goede voorzet van Richie van Hameren droog in de hoek te knallen. Het was een mooie beloning voor Do die een linie naar voren was geschoven door de personele problemen. Achterin nam Khalid El Harak zijn plek in het centrum over. Op het middenveld had Rijnink ook ruimte gemaakt voor de kersverse vader Chester (zijn zoon was ook direct de jongste toeschouwer aan de zijlijn) die dit seizoen door een blessure nog weinig speeltijd had gekregen.

Onherkenbaar

In de tweede helft was Pancratius onherkenbaar. Angstig werd achteruit geleund. Vooral KDO linksbuiten Jesse Stange was nauwelijks te stoppen, Rijnink besloot tot een ingreep door de licht geblesseerde Merano alsnog in te brengen voor de laatste 20 minuten om de dadendrang van Stange te stoppen. Ook Shannon Schet kwam in het veld voor Gianni Oosterhof die weinig grip had op het loodzware grasveld in De Kwakel. Plotseling durfde de ploeg weer te voetballen en ontstonden er eindelijk kansen. Dominique maakte bijna zijn tweede en zowel Shannon Schet als Bas Pel misten de bal bij opnieuw een goede voorzet van Richie van Hameren. De druk op het doel leidde uiteindelijk tot enkele hoekschoppen. Bij één van die hoekschoppen bereikte Schet het hoofd van Bas Pel die bij de tweede paal de bal richting de bovenhoek knikte. Doelman Oudshoorn van de Kwakel kon zijn hand er nog achter krijgen, maar uitgerekend rechtsback Merano beloonde zijn goede invalbeurt met een doelpunt door de rebound van dichtbij met zijn hoofd nogmaals richting het doel het te duwen. De doelman leek weliswaar opnieuw te redden, maar de zeer goed opgestelde scheidsrechter constateerde dat de bal de doellijn was gepasseerd.

Zwaar bevochten

Vorige week tegen DSOV werden we op de beslissende momenten nog afgebluft door de iets slimmere en sterkere mannen uit Vijfhuizen. Deze week was het andersom. Minpuntje waren wel de 7 kaarten waaronder één rode voor Chester die zich jammergenoeg liet gaan nadat hij de vrije trap al mee had gekregen en zo tegen zijn tweede gele kaart aanliep. En de niet door de arbiter geziene actie van Bas Pel voor de hoofdtribune verdiende zeker ook geen schoonheidsprijs. Bas ontsnapte aan rood. Maar aan het eind van de dag en het einde van het seizoen tellen de punten. Daarvan hebben we er nu 19 waardoor we ons even flink hebben los gespeeld van de laatste vier plekken. En dat is lekker.


Paul Smorenburg