Close Menu
Meer dan een voetbalclub

In memoriam Joop Molekamp

11 mei 2018
In memoriam Joop Molekamp

In Memoriam Joop Molekamp

 

Pancratius heeft een trouw lid van onze vereniging verloren. Op 3 mei 2018 is de voor vele bekende “Ome Joop” Molekamp op 84-jarige leeftijd overleden. Gisteren, 9 mei 2018, heeft de crematie plaatsgevonden.

Op uitdrukkelijk verzoek van Joop en de familie heeft het bestuur dit bericht niet eerder naar buiten gebracht. Dat hebben wij gerespecteerd met veel pijn in het hart.

Want Joop was niet zomaar iemand bij Pancratius. Hij was als leider, barmedewerker op de woensdagmiddag en in een barteam op de zondag, verzorger van de innerlijke mens bij de opbouw van de tent gedurende de feestweek. Joop deed de boodschappen, zorgde voor de bestellingen.

Joop was de motor achter de eerste oliebollentoernooien in de Kerstvakantie. Hij bakte dan met veel plezier honderden oliebollen die dan door de jeugd en hun ouders, na het voetballen in de sporthal, werden opgegeten op de club. Van Joop heb ik leren oliebollenbakken. In eerste instantie kwam het deeg van bakkerij Sol. Dat moest dan nog rijzen. Op een keer stond de bak deeg op de verwarming in de oude bestuurskamer te rijzen. Het rijzen ging prima, maar bij controle bleek de bodem van de emmer volledig gesmolten te zijn en lag het deeg te lekken langs de radiator. Wat een puinhoop was dat. Maar wat hebben wij toen gelachen. Want Joop zag de humor ook wel in de dingen die niet goed gingen. Hij was dan ook iemand die niet snel en lang kwaad kon zijn.

Wat Joop jarenlang gedaan heeft is de spreekstalmeester zijn op het Mini-Mix toernooi. Met verve sprak hij de namen van de ploegen die tegen elkaar moesten spelen uit. Daar namen verschillende teams natuurlijk een loopje mee. De meest exotische namen vlogen voorbij, vooral namen waarvan men wist dat Joop er moeite mee zou hebben om ze uit te spreken zoals Nicaragua.

Maar ook ludieke namen werden bedacht. Zo heeft een team zich een keer laten inschrijven onder de naam: “Martha, ik hou van jou”. En jawel, Joop zijn stem liet de hele dag “Martha, ik hou van jou” over de velden klinken. Want Joop zijn antwoord was dan ook; daar is geen woord van gelogen.

Voor alle activiteiten die Joop verricht heeft voor de club heeft hij zeer verdient de titel Lid van Verdienste gekregen. Hij was op en top een vrijwilliger die zich met hart en ziel inzette voor de club. Een voorbeeld voor velen.

Na het overlijden van zijn Martha heeft Joop, voor Pancratius, een teruggetrokken bestaan geleid. Hij kwam niet zoveel meer, ondanks de vraag om langs te komen van de verschillende clubleden.

Hij is andere dingen gaan doen. Meer naar de kinderen en kleinkinderen omzien. Samen met zijn partner Ans leuke dingen doen. Het is hem meer dan gegund geweest. Joop was al langere tijd ziek. Met medicijnen heeft hij de leukemie lange tijd het hoofd weten te bieden. Uiteindelijk bleek zijn lichaam die strijd niet te kunnen winnen. Als Pancratius verliezen wij met zijn overlijden een goed en mooi mens, wiens naam nog erg lang zal doorklinken in de club.

Wij wensen Ans, Peter en Joyce, Edwin, kleinkinderen en achterkleinkinderen een hoop goede herinneringen toe aan een mens die velen als vriend hebben mogen leren kennen.

 

Namens het bestuur

Harry den Arend