Close Menu
Meer dan een voetbalclub

team 9-7 13 okt

26 oktober 2018
team 9-7  13 okt

Wedstrijdverslag Zaterdag 13 Oktober / Pancratius JO9-7 ontvangt Sporting Martinus JO9-7 in Badhoevedorp

Vandaag de 4de competitiewedstrijd. De eerste 3 wedstrijden werden omgezet in winst dus de maximale score werd behaald. Onze helden zijn nu al een serie van 14 wedstrijden (inclusief de 11 wedstrijden van vorig seizoen) zonder nederlaag!! Hopelijk kon daar vandaag wedstrijd nummer 15 aan toegevoegd worden.

We kregen vandaag dus Sporting Martinus uit Amstelveen op bezoek. Een club waar bijvoorbeeld oud Ajacied Michael Reiziger is begonnen met voetballen, maar waar ook Carel Eiting is begonnen,  die momenteel zijn doorbraak beleefd in het eerste van Ajax.
Terug naar de wedstrijd. De bespreking werd vanwege de heerlijke nazomer temperaturen op het veld gehouden. Jamil kon vanwege privéomstandigheden niet aanwezig zijn. Sterkte Jamil!

Amir begon als keeper. Daan ging als laatste man aan de slag. Achterin kreeg Daan gezelschap van Dimitri en Soufian. Voor de verdediging stond Reza en voorin Izairo. Kyan begon even in de wissel. Om 09:00 uur stonden beide ploegen klaar op het veld om aan de aftrap te beginnen. De scheidsrechter mocht de wedstrijd in gang zetten onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje. De papa van Izairo, bedankt voor het fluiten van deze wedstrijd!

Het was Pancratius dat weer razendsnel uit de startblokken schoot en direct vanaf de aftrap was het Izairo die de 1-0 binnenschoot. Kort daarna was het Daan die de 2-0 kon binnen tikken. Izairo zorgde vervolgens voor de 3-0. Reza kon na goed terugleggen van Izairo de 4-0 binnen schieten. Slecht uitverdedigen van de keeper van Sporting Martinus deed de bal voor de voeten van Izairo belanden. Hij wist wel om te gaan met dit buitenkansje en schoot de 5-0 tegen de touwen. Sporting Martinus kwam er in de eerste helft eigenlijk niet aan te pas maar wist vlak voor rust toch nog 2 keer te scoren 5-2.

In de rust werden wat wissels doorgevoerd. Daan ging op doel en Amir ging vanuit de laatste linie aan de slag.

Na rust was het Sporting Martinus dat direct de 5-3 wist te maken. Pancratius schrok nu wel weer wakker, want snel daarna maakte Reza de 6-3. Vervolgens was het Izairo die kort achter elkaar de 7-3 en 8-3 wist te noteren. Ook Sporting Martinus liet zien dat ze nog konden scoren want binnen een paar minuten was het 2 keer raak: 8-5. Het slotakkoord was echter voor Pancratius want met een afstandsschot dat via binnenkant paal binnenviel zorgde Amir voor de 9-5. Izairo kreeg het vlak voor tijd ook nog op zijn heupen door 2 keer te scoren en liet daarmee de eindstand op het scorebord noteren 11-5.

Pancratius kan zijn serie van ongeslagen wedstrijden voort blijven zetten. Te beginnen met de wedstrijd op 27-10-2018. We gaan dan op bezoek bij Legmeervogels JO9-4. We zullen dan om 10.00 uur aftrappen. We rekenen dan allemaal weer op uw steun. Tot dan!

 

Wedstrijdverslag Zaterdag 6 Oktober / Pancratius JO9-7 op bezoek bij RKDES JO9-3
Vandaag de 3 de competitiewedstrijd. De eerste 2 wedstrijden werden omgezet in winst dus de
maximale score werd behaald. Onze helden zijn nu al een serie van 13 wedstrijden zonder
nederlaag!!
We moesten vandaag dus op bezoek bij RKDES. Een grote vereniging met een prachtig complex waar
alles tot in de puntjes verzorgd is. Iedereen was op tijd en de korte wedstrijdbespreking werd op het
veld gehouden vanwege het mooie weer. Reza begon als keeper. Daan ging als laatste man aan de
slag. Achterin kreeg Daan gezelschap van Dimitri en Jamil. Voor de verdediging stond Soufian en
voorin Izairo. Kyan en Amir begonnen even in de wissel. Om 11:00 uur stonden beide ploegen klaar
op het veld om aan de aftrap te beginnen. De scheidsrechter mocht de wedstrijd in gang zetten
onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje.


Het was Pancratius dat razendsnel uit de startblokken schoot en direct vanaf de aftrap was het Izairo
die de 0-1 binnenschoot. Kort daarna was het Soufian die na goed drukken zetten op de verdediging
van RKDES de bal wist te veroveren en meteen de 0-2 kon binnen knallen. Dat was nog eens een
prima start van de wedstrijd. RKDES was duidelijk nog niet wakker, maar daar kwam snel verandering
in. RKDES gooide de schroom van zich af en Pancratius kwam onder druk te staan. Steeds vaker
moest Reza in actie komen om zijn doel schoon te houden. De 1-2 hing in de lucht en deze viel
uiteindelijk ook. Snel daarna werd het zelfs 2-2. Direct vanaf de aftrap was het Amir die voor de 2-3
zorgde. Pancratius leek zich heel even onder de druk uit te kunnen voetballen, maar niets was
minder waar. Nog voor rust wist RKDES een 2-3 achterstand om te buigen in een 5-3 voorsprong.
Pancratius kwam er in deze fase niet meer aan te pas en werd overlopen door een frivool spelend
RKDES. De eerste nederlaag voor onze jongens hing dan ook in de lucht.


Gelukkig brak de rust aan en konden we wat wissels toepassen. Reza ging als laatste man en Jamil
ging op doel. Daan ging naar voren om daar voor dreiging te zorgen. Onze mannen geloofden er nog
in en na een bemoedigende peptalk ging de 2 de helft van start.


Na rust liet Pancratius een heel ander gezicht zien. Nu was het RKDES dat niet meer onder de druk uit
kwam. Kansen stapelden zich op voor Pancratius, maar het vizier stond niet op scherp. Na een
minuut of 7 voetballen in de 2 de helft was het Izairo die met een mooie actie voor de 5-4 zorgde. Een
paar minuten later was het weer Izairo die voor de gelijkmaker zorgde 5-5. RKDES had het moeilijk en
Pancratius wist dat er meer te halen was dan een gelijkspel. Daan zorgde met een schot in de verre
hoek voor de 5-6 voorsprong. Kort daarna was het weer Daan die voor de 5-7 zorgde. Amir zorgde
voor het slotakkoord door de 5-8 binnen te schieten.


Wat een veerkracht hebben jullie vandaag getoond mannen. Weer was het toverwoord “hard
werken”. RKDES werd op zijn eerste nederlaag getrakteerd, want die jongens hadden nog nooit een
wedstrijd verloren en waren zichtbaar teleurgesteld. Pancratius kan zijn serie van ongeslagen
wedstrijden voort blijven zetten. Te beginnen met volgende week. Dan komt Sporting Martinus JO9-7
op bezoek in Badhoevedorp. We zullen dan om 09.00 uur aftrappen. We rekenen dan allemaal weer
op uw steun. Tot dan!

Wedstrijdverslag Zaterdag 29 September / Pancratius JO9-7 ontvangt Roda ’23 RKSV JO9-6

Vandaag de 2de competitiewedstrijd. Vorige week werd tijdens de 1ste competitiewedstrijd zonder enige moeite CSW JO9-3 uit Wilnis aan de kant gezet. Tel daar de 11 competitiewedstrijden zonder nederlaag van vorig seizoen bij op en dan komen we uit bij een ongelofelijke serie van 12 wedstrijden zonder nederlaag!! Trots op onze helden! Ondergetekende is de geschiedenisboeken van Pancratius eens ingedoken en er zijn weinig teams die een serie van dit formaat hebben weten te bereiken. Vandaag dus de thuiswedstrijd tegen Roda ’23 RKSV JO9-6.

Deze week werden we verrast door het nieuws dat onze laatste man Oğuz, ons ging verlaten en naar het team JO9-5 ging promoveren. Voor ons een enorme aderlating, voor Oğuz een enorme leuke uitdaging. Bedankt Oğuz voor je inzet en voor je enorme werklust. We gaan je missen en zet hem op! Na Tristan (onze vaste keeper) en nu dus Oğuz, zijn we dus al 2 spelers kwijtgeraakt in onze laatste linie. Voor de heren begeleiding dus een grote puzzel om de juiste spelers weer op de juiste plek te zetten en eens te meer kwam de term “samenalsteamkeihardwerken” naar boven. Als onze helden dat blijven doen, dan kunnen we blijven verrassen.

Terug naar vandaag. Er waren gelukkig geen blessures of schorsingen. Er was dus een complete selectie. Iedereen was op tijd en na een korte wedstrijdbespreking konden we naar het veld. Dimitri begon als keeper. Daan moest zijn positie als aanvaller afstaan en de plek van Oğuz innemen. Achterin kreeg Daan gezelschap van Amir en Jamil. Voor de verdediging stond Reza en voorin Izairo. Om 09:00 uur stonden beide ploegen klaar op het veld om aan de aftrap te beginnen. De vrouwelijke scheidsrechtster mocht de wedstrijd in gang zetten. Bedankt Karin voor het leiden van deze wedstrijd.

Het viel op dat Pancratius vanaf het begin wat onwennig voor de dag verscheen, misschien mede ook door het wegvallen van de eerder genoemde spelers uit de laatste linie. Onze mannen bleven echter hard werken. Gelukkig was daar Reza die Pancratius op sleeptouw nam door de 1-0 binnen te schieten. Snel daarna liet Roda ’23 zien dat het ook goed kan voetballen door de 1-1 binnen te schieten. Pancratius liet zien over voldoende veerkracht te beschikken, want binnen een paar minuten was het Izairo die 2 keer scoorde en dus de stand van 1-1 naar 3-1 tilde. Vervolgens was het Soufian die de 4-1 liet aantekenen. Toen vlak daarna Reza voor de 5-1 zorgde leek het een hele makkelijke ochtend te gaan worden. Daar was echter niets van waar, want Pancratius kwam onder druk te staan en Roda ’23 kon de 5-2 en 5-3 maken. Vlak voor rust zorgde Izairo na snel indribbelen van Daan voor de 6-3 en dus een verschil van 3 doelpunten. Dit was hopelijk voldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Tijdens de rust werden er wat spelers gewisseld. Dimitri ging voetballen en Kyan ging op doel. Na een glaasje limonade en wat bemoedigende woorden ging de 2de helft van start. Na rust liet Roda ’23 zien zich nog niet op te willen geven. Het werd al snel 6-4. Met een verrassend schot zorgde Reza voor de 7-4 en dus weer drie doelpunten verschil. Pancratius wist Roda ’23 nog steeds op afstand te houden maar het ging wel naarmate de wedstrijd vorderde steeds moeizamer. Roda ’23 wist de 7-5 te maken en weer moest Pancratius dus aan de bak. Na een goede actie van Izairo kon Reza de 8-5 binnenschieten. Weer 3 doelpunten verschil. Was Roda ’23 nu dan eindelijk verslagen? Met nog een paar minuten op de klok kwam Pancratius toch weer onder druk te staan en bleef Roda ’23 heel gevaarlijk. De 8-6 kon dan ook niet uitblijven en viel dan ook. Langs de lijn werd de spanning sommige ouders te veel en zuurstofflessen waren dan ook geen overbodige luxe. We zijn door alle mooie overwinningen natuurlijk een beetje verwend geraakt.  Roda ’23 ging door en wist ook de 8-7 te maken. De spelers van Pancratius keken elkaar aan in het veld en gooiden de beuk er nog even in. De laatste 2 minuten vochten ze als leeuwen en wisten ze de 8-7 over de eindstreep te trekken.

We hadden ons geen betere start kunnen wensen, 2 overwinningen en dus 6 punten. Volgende week gaan we op bezoek bij RKDES JO9-3 in Kudelstaart. Daar zal dan om 11.00 uur afgetrapt gaan worden. We rekenen dan allemaal weer op uw steun. Tot dan!

Wedstrijdverslag Zaterdag 22 September / Pancratius JO9-7 op bezoek bij CSW JO9-3

Vandaag begon dan eindelijk het nieuwe voetbalseizoen. Onze helden keken hier al heel lang naar uit en de afgelopen weken werd er goed en scherp getraind. De competitie indeling was ondertussen al bekend gemaakt en dus werd er ook al gesproken over de verschillende tegenstanders met wie Pancratius JO9-7 de komende maanden de degens zal gaan kruisen. Vorig seizoen was het huidige team JO9-7 kampioen geworden met het team JO8-7, zonder een wedstrijd te verliezen. De vraag is natuurlijk dan ook of nu we hoger zijn ingedeeld en of er dus sterkere tegenstanders uit de koker komen. De selectie bleef nagenoeg intact. We hebben alleen afscheid moeten nemen van onze vaste keeper Tristan die een carrière als judoka gaat opbouwen. Heel veel succes daarmee Tristan. Zet hem op!

In plaats van Tristan kwam een nieuwe held onze selectie versterken. Vandaag tijdens de eerste competitiewedstrijd konden we dus kennismaken met Amir. Welkom Amir en laten we er een leuk en sportief voetbalseizoen van maken. Wat de technische staf betreft was er ook een wijziging. John van der Tol had voor een jaar bijgetekend en Arno van Koolwijk ging er helaas mee stoppen. Bas Folkerts had aangeboden de begeleiding op zich te nemen, waardoor deze weer goed bezet is. Voor onze eerste competitiewedstrijd moesten we afreizen naar Wilnis om tegen CSW JO9-3 te voetballen. Er waren gelukkig geen blessures en ook schorsingen, overgebleven van het vorige seizoen waren er niet. Er was dus een complete selectie. Iedereen was nagenoeg op tijd en na een korte wedstrijdbespreking konden we naar het veld.  

Jamil begon als keeper, want vorig seizoen heeft hij Tristan een aantal keren heel goed vervangen. In de verdediging stonden Oğuz en Amir. Op het middenveld stonden Reza en Daan. Voorin stond Izairo. Soufian, Kyan en Dimitri begonnen even in de wissel. Om 08:45 uur stonden beide ploegen klaar op het veld om aan de aftrap te beginnen. De vrouwelijke scheidsrechtster mocht de wedstrijd in gang zetten.

Pancratius liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat de scherpte er meteen weer was en dat de draad van vorig seizoen moeiteloos werd opgepakt. Er werd keihard als team gewerkt en er werd goed druk gezet, waar CSW zich duidelijk geen raad mee wist.

Het was al vrij snel Daan die de ban brak en de 0-1 liet aantekenen. Hiermee was het eerste competitiedoelpunt een feit na slechts 2 minuten voetballen. Amir liet zien makkelijk mee te kunnen voetballen en oogde gretig. Hij zorgde tijdens zijn debuut wedstrijd in het rood/wit van Pancratius voor de 0-2.  Een corner van Daan werd door een verdediger in eigen doel gewerkt 0-3.

Reza zorgde met een laag schot voor de  0-4. Het werd vervolgens 1-4 omdat CSW zich heel even onder de druk wist uit te voetballen. Daan zorgde met een schot in de rechterhoek voor de 1-5.

Achterin stond het goed. Dimitri en Kyan konden vanuit de laatste linie het middenveld goed bereiken. Kyan bezorgde met een dieptepass de bal bij Amir en hij zag vervolgens Soufian vrij staan bij de keeper. Het was voor Soufian een koud kunstje om de 1-6 binnen te schieten.

Diezelfde Soufian liet zien in de zomervakantie aan zijn dribbels te hebben gewerkt. Als een ware dribbelkoning stak het hele veld over en passeerde een aantal tegenstanders en bezorgde de bal bij Reza. Reza hoefde alleen maar binnen te tikken en deed dat vervolgens ook 1-7. Daarna was de beurt aan Izairo en hij wist een aantal tegenstanders te passeren en in een klutssituatie schoot een verdediger de bal in eigen doel 1-8.

Tijdens de rust werden er wat spelers gewisseld en het was ook de bedoeling dat Jamil zou gaan voetballen. Jamil wilde echter blijven keepen en had ook al een paar goede reddingen op zijn naam staan en dus besloten we dat zo te laten.

Na rust duurde het even voordat er weer een doelpunt te vieren viel. Gelukkig voor alle mensen met een Pancratius hart was het Izairo die met een vlammend schot voor de 1-9 zorgde. Uit een corner van Izairo wist Daan vervolgens de 1-10 binnen te knikken.

Een slechte uittrap van de keeper van CSW viel voor de voeten van Izairo. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 1-11 in het dak van het doel.

Waar Oğuz vorig seizoen pas in één van de laatste wedstrijden zijn goaltjes ging meepikken, lukte het vandaag al tijdens de eerste competitiewedstrijd 1-12.

CSW wist met een hard afstandsschot nog de  2-12 te maken.

Het slotakkoord was nog voor Pancratius. Soufian zorgde voor de 2-13 en Amir voor de 2-14.

Een lekkere start van de competitie mannen en hopelijk kunnen dat volgende week een vervolg geven. Dan komt namelijk RODA ’23 Rksv JO9-6 op bezoek. We rekenen dan allemaal weer op uw steun. Tot dan!