Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Houdt je mond tegen de scheidsrechter

5 december 2018
Houdt je mond tegen de scheidsrechter

Helaas gebeurt het ook binnen onze club te vaak dat er vanuit leiders en spelers van Pancratius commentaar wordt gegeven op scheidsrechters. Het jeugdbestuur roept iedereen op zich zowel in als buiten het veld te beheersen en de scheidsrechter met rust te laten.

 

In de afgelopen weken hebben wij hier helaas weer een aantal voorbeelden van gezien en gehoord. Wij willen benadrukken dat commentaar op scheidsrechters, zowel onze eigen (jeugd)club /scheidsrechters en KNVB scheidsrechters, wat ons betreft NOT DONE is. We hebben daar als volwassenen ook een voorbeeldfunctie in naar (jeugd)spelers. Scheidsrechters staan te fluiten om onze wedstrijden mogelijk te maken.

 

Vrijwilliger gestopt

Recent is er een vrijwilliger bij ons gestopt vanwege commentaar op zijn leidinggeven. Dat vinden wij als (jeugd)bestuur onacceptabel. We snappen soms de emotie, maar wij vragen ook dringend om te beseffen dat voetbal een spel is. Het gaat om plezier, ontwikkeling en wederzijds respect. We vragen iedereen dan ook dat in gedachten te houden. Zowel thuis als uit. We zullen ook niet schromen maatregelen te nemen, daar waar fatsoensnormen overschreden worden.

Heb je vragen, schroom dan niet contact op te nemen met het (jeugd)bestuur van RKSV Pancratius.