Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Prijsverhogingen kantine

3 januari 2019
Prijsverhogingen kantine

Als gevolg van de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent zijn wij helaas genoodzaakt de prijzen in de kantine te verhogen.

Het lage btw-tarief is op 1 januari omhoog gegaan van 6 naar 9 procent. Dat betekent dat we over een consumptie van 1 euro 3 cent meer btw moeten afdragen aan de fiscus. Voor een consumptie van 2 euro betekent dat - voor de snelle rekenaars onder ons - 6 cent meer dan voorheen. Omdat ook de energieprijzen vanaf 1 januari flink zijn gestegen heeft de penningmeester helaas moeten besluiten de prijsverhogingen naar boven af te ronden om de begroting sluitend te houden.

Biertje

Voor alle consumpties tot 1 euro gaat de prijs derhalve met 5 cent omhoog. De prijzen van consumpties die meer dan 2 euro kosten, zoals bijvoorbeeld een vaasje bier, zullen met 10 cent worden verhoogd. Een schrale troost is dat wij niet de enigen zullen zijn die te maken hebben met hogere btw-tarieven. Ook de schilder, loodgieter, kapper en ga zo maar door zullen 3 % extra btw moeten afrekenen op hun diensten bij de belasting. Wel een schrale troost is dat de inkomstenbelasting ietsje lager zal zijn in 2019. We kunnen niet in ieders loonzakje kijken, maar dat betekent dat jullie in januari netto allemaal net een beetje meer in het zakje (of tegenwoordig natuurlijk op de bankrekening) zullen krijgen dan in december. En dat geldt natuurlijk voor alle maanden. 

Begrip

Wij begrijpen uiteraard dat dit tóch een vervelend bericht is, maar hopen op jullie begrip. Een goede tip is om aanstaande zondag naar de Nieuwjaarsreceptie te komen, want de penningmeester wil op die dag nog weleens een rondje geven. Mis dat dus niet. De traditionele nieuwjaarswedstrijd begint om 14.00 uur. Aansluitend drinken we een feestelijk glas op sportieve successen en gezondheid.