Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Stages bij betaald voetbal organisaties

10 februari 2019
JO11-4(seizoen '18-'19)

De afgelopen jaren zien wij dat betaald voetbal organisaties (BVO’s) onze spelers op steeds jongere leeftijd en vroeger in het seizoen benaderen. Waarschijnlijk is de onderlinge concurrentie zo hevig geworden dat BVO’s dit blijkbaar noodzakelijk achten.

De afgelopen maanden hebben daardoor verschillende spelers van Pancratius bij BVO’s stage gelopen. Wij zijn hier natuurlijk verschrikkelijke trots op maar wij merkten ook dat dit onrust gaf binnen de teams die net gestart waren met het seizoen. Daarnaast merkte wij ook dat de mentale en fysieke belasting voor de spelers erg groot was.

Rust in eerste seizoenshelft

Om onze trainers en spelers de rust te geven om de eerste maanden ongestoord met het team te kunnen werken hebben wij besloten om vanaf komend seizoen geen medewerking meer te verlenen aan activiteiten bij andere clubs tijdens de eerste seizoenshelft.

Pancratius eerst

Dit betekent dat als uw zoon of dochter wordt opgemerkt door een BVO, Pancratius haar medewerking verleent aan een stage ná de start van de 2e seizoenshelft. Waarbij aangetekend, dat als de stage op hetzelfde moment gepland staat als een competitie- of bekerwedstrijd, de wedstrijd bij Pancratius altijd voor gaat.

Mocht u over bovenstaande nog vragen hebben, neem dan contact op met Dennis Croese & Mark Koot via hoofdjeugdopleidingen@pancratius.com