Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Normen & waarden commissie

15 februari 2019
Normen & waarden commissie

Wellicht is het niet bij alle leden bekend, maar onze vereniging heeft al geruime tijd een ‘Normen & waarden commissie’. Als bestuur willen we dat onze leden en vrijwilligers elkaar en bezoekers van ons sportpark met respect benaderen. De simpele regel is eigenlijk “Benader een ander zoals u zelf ook graag benaderd zou willen te worden”.  

 

Waarom is er een ‘Normen & Waarden Commissie’?

Vervelende incidenten kunnen de gemoederen bij het voetbal regelmatig bezighouden. Dat is een feit en ook niet geheel onverklaarbaar. De voetbalsport is een afspiegeling van het maatschappelijk leven en daarin doen zich helaas excessen en incidenten voor die niet passen binnen dat wat we algemeen beschouwen als normaal sociaal met elkaar omgaan. Daarnaast is het zo dat we in de sport vaak met strijd en emotie te maken hebben. Dit zijn twee ingrediënten die ervoor zorgen dat het op en rond de voetbalvelden sneller uit de hand kan lopen. Voor meer informatie over wat wij verwachten van onze leden zie het volgende document [link naar PDF]. 

Samenstelling van de Normen & Waarden Commissie

De normen & waarden commissie bestaat momenteel uit drie personen, te weten Jolanda Meijer, Rob Wichard en Jelle Zwennis. Deze personen hebben een ruime ervaring binnen het verenigingsleven van Pancratius. De commissie vergadert regelmatig en is bereikbaar op het e-mailadres normen&waarden@pancratius.com. Hier kunt u ook terecht voor al uw vragen met betrekking tot ‘normen & waarden’.

Op de website van Pancratius staan onder het tabblad 'De Waarden & Normen' de belangrijkste regels vermeld.