Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Pancratius JO13-1 in Marokko

8 mei 2019
Pancratius JO13-1 in Marokko

In het paasweekend speelden beleefde onze jongens van Onder 13- 1 een uniek avontuur. Een toernooi is op zich niet bijzonder, maar wel als je dat mag spelen in Tanger in Marokko.

Het is goede vrijdag en de spelers met familieleden van Pancratius JO13-1 druppelen een voor een binnen op Rotterdam “The Hague” Airport. De staf, bestaande uit Erik Peahlig, Ronald Albers en Branco Hellinga, wordt dit weekend bijgestaan door Mourad Dardak, de vader van keeper “Appie”. Dankzij onze reisleider mogen wij, als één van de drie Nederlandse ploegen, mee doen aan het Internationale Under 13 toernooi van de prins van Marokko. Dit prestigieuze toernooi vindt plaats in Tanger, Marokko. Het deelnemersveld bestaat uit meerdere Marokkaanse Profclubs, Franse, Nederlandse en Spaanse ploegen.

Politie

Eenmaal aangekomen in Marokko begon onze reis goed. Op de parkeerplaats van de luchthaven werden we namelijk al meteen aangehouden door de lokale politie. Gelukkig konden we, na wat telefoontjes van onze reisleider, onze reis vervolgen.

Luxe ontbijt

De boys, staf en meegereisde fans konden al meteen genieten van een heerlijk ontbijt. Mourad had namelijk geregeld dat er een verdieping af was gehuurd bij een restaurant aan zee. Na dit luxe ontbijt was het tijd om naar het hotel te gaan. Door een plotselinge wijziging in het verblijf moesten we verkassen naar een ander hotel in Tanger. Dit mocht de sfeer echter niet drukken en na het inchecken in het nieuwe hotel, wilde de boys gelijk het zwembad in duiken. 's Middags brachten we een kort bezoek aan de medina. Aan het eind van de dag was het tijd voor de openingsceremonie. Hier kwamen alle ploegen bijeen om samen het toernooi officieel te openen.

Het toernooi

De tweede dag stond in het teken van het toernooi. Het toernooi bestond uit 48 ploegen, die over 4 locaties hun wedstrijden speelden. In de groepsfase moesten onze rood-witte leeuwen het opnemen tegen École B.P., de Opleidingsacademie Paris Saint Germain en WJT. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 1-0 tegen École B.P.  De Tweede wedstrijd in de poule werd ook met 1-0 gewonnen, deze keer was PSG het slachtoffer. De laatste poulewedstrijd was tegen WJT en na een ontzettend spannende pot, waarbij groepswinst op het spel stond, liep Pancratius als winnaar het veld af.

Kwartfinale als eindstation

Als Groepswinnaar speelde wij in een vol stadion tegen het Spaanse Terife. Na een spannende wedstrijd, waarin onze boys ternauwernood een vroege achterstand weg konden werken, ging Pancratius na een spannende penalty shootout door naar de kwartfinale. In de kwartfinale was WJT weer de tegenstander. Deze keer waren zij helaas net te sterk en konden onze toppers de 1-0 achterstand niet meer wegpoetsen. Toch kunnen de boys trots zijn: als 5e van de 48 ploegen eindigen en de kwartfinale halen is een mooie prestatie.

Kamelenrit

Op zondag stond, na enkele toeristische hoogtepunten, waaronder een kamelen-rit, nog een toernooi gepland voor onze jongens. Deze keer was het een 6-6 indoortoernooi. Ook bij dit toernooi werd de groepswinst gepakt. De finale werd een Nederlands onderonsje: Pancratius tegen Nieuw-West United. Deze Nederlandse finale werd, na penalty’s, gewonnen door Pancratius. De beker van dit toernooi is inmiddels te bewonderen in de kantine van Pancratius.

Onvergetelijke ervaring

Al met al was het een onvergetelijke ervaring voor onze jongens, staf en meegereisde fans. Namens de Jo13-1 willen wij de toernooiorganisatie, de reisbegeleiding, sponsoren, ouders (in het bijzonder Mourad, Bart, Gijs en Claire), iedereen die koekjes en lootjes heeft gekocht en verder iedereen die deze trip heeft mogelijk gemaakt heel erg bedanken!

Spelers Pancratius JO13/1 & Staf