Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Jeugdafdelingen Badhoevedorp en Pancratius gaan samenwerken

3 juli 2019
Jeugdafdelingen Badhoevedorp en Pancratius gaan samenwerken

Na een eerdere succesvolle samenwerking tussen SC Badhoevedorp en Pancratius bij de organisatie van de Ramada Cup in 2018 hebben de clubs besloten te gaan samenwerken om volwaardige jeugdelftallen in het veld te krijgen en houden.

Aanleiding is dat beide clubs ernaar streven om ieder jeugdlid op zijn of haar niveau te laten voetballen. Doordat beide verenigingen in sommige leeftijdscategorieën moeite hebben om zowel kwalitatief als kwantitatief een volwaardig elftal op de been te brengen, is besloten te kijken of het zinvol is de krachten te bundelen als dat nodig is.

Met ingang van het seizoen 2019/2020 gaan beide verenigingen daarom een samenwerking aan in de bovenbouw vanaf de ‘Onder 14’ tot en met de ‘Onder 19’.

Het doel hiervan is dat:

  1. spelers in volledige teams geplaatst kunnen worden;
  2. deze teams op niveau hun wedstrijden kunnen afwerken;
  3. het spelplezier van alle spelers op peil blijft;
  4. de teams op voetbaltechnisch vlak op niveau gehouden kunnen worden.

Dispensatieregelingen

Vanuit de KNVB worden dit soort samenwerkingsverbanden tussen verenigingen ondersteund middels dispensatieregelingen voor spelers en teams. De samenwerking houdt in dat de teams onder een gezamenlijke naam aan de competitie mee zullen doen. De teams kunnen gebruik maken van zowel de velden van Pancratius als Badhoevedorp voor wedstijden en trainingen.

Voor de rest blijft alles bij hetzelfde, ben je dus nu lid van Pancratius dan blijf je ook lid van Pancratius en dat geldt ook voor de leden van SC Badhoevedorp. Er hoeven dus door ouders geen extra inspanningen gedaan te worden op dit vlak. Mocht je naar aanleiding van dit schrijven nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met een van onderstaande personen:

RKSV Pancratius:
Mark Koot (technisch jeugd coördinator): 06 22 95 39 89
Werner Leermakers (jeugdvoorzitter): 06 11 74 56 45