Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Ook afgelopen zondag werd de scheids niet met rust gelaten

2 december 2019
Ook afgelopen zondag werd de scheids niet met rust gelaten

Blijf van de scheidsrechter af!  En dat geldt ook voor jou! Twee weken geleden plaatsten we dit stukje op onze site. Hoe toepasselijk helaas, stel ik (Paul Smorenburg) vast na een dagje Bestuursdienst. (Kijk eens naar dit filmpje)

Gisteren was het weer raak. Ik was namens het Bestuur de hele dag op het complex. Gelukkig ook veel leuke wedstrijden gezien van de vrouwen en JO14-1. Maar helaas ging het ook bij twee wedstrijden weer in min of meerdere mate mis. Ik zie met eigen ogen hoe onze vrijwillige scheidsrechters vaak twee wedstrijden fluiten op een dag. Als dank daarvoor mogen ze zich laten beschimpen en uitschelden. Ik heb diep respect voor deze vrijwilligers die elke zondag meer dan 3 uur op het veld staan om het mogeljk te maken dat onze leden hun wedstrijdje kunnen spelen. 

Helaas geen incident

Helaas waren het geen incidenten, want ook in de afgelopen maanden hebben we dergelijke kleinere en grotere incidenten gehad waarbij een scheidsrechter het leven zuur is gemaakt. Schelden, beledigen en in sommige gevallen ook fysieke bedreiging. Als je mensen hierop aanspreekt ná het incident of een paar dagen later, is iedereen het erover eens dat dit NIET kan en mag. En komt men - gelukkig - ook vaak tot inkeer over het eigen gedrag. Maar toch....is het een terugkerend fenomeen.

Blijf van hem of haar af

Niet alleen spelers en speelsters maken zich schuldig aan het beledigen van scheidsrechters. Ook coaches/begeleiders en publiek (vaak ouders) maakt zich hieraan schuldig. Soms betreden coaches/ouders zelfs het veld. Nu zal (bijna) iedereen zeggen: 'ik weet dat dat gebeurt, maar ík zal dat nooit doen.' Dit bericht is dus voor die kleine minderheid die dat wel doet. De kleine minderheid die vindt: 'Ik weet dat ik me moet gedragen tegen de scheidsrechter, maar déze man....maakte het wel heel bont!'. Op dat moment van ergernis, is het dus zaak dat je je weet in te houden.

Onacceptabel

Want dit gedrag vinden we bij Pancratius onacceptabel. Wij zullen daar dan ook stevig tegen optreden.
Bij Pancratius is de regel:

 

BLIJF VAN DE SCHEIDSRECHTER AF! 

EN DAT GELDT OOK VOOR JOU!

 

Paul