Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Ook seniorenteams mogen weer trainen

8 mei 2020
Ook seniorenteams mogen weer trainen

Vanaf maandag 11 mei is het weer mogelijk voor seniorenteams om te trainen. Teams dienen zich wel eerst aan te melden en er zijn strenge regels aan verbonden.

De vastgestelde tijdslots voor deze trainingen zijn op zondag. In de ochtend zijn dan twee kunstgrasvelden beschikbaar op van 10- 12.00 uur. Elk team krijgt de beschikking over een half veld. Om zoveel mogelijk teams de mogelijkheid te geven weer te trainen, mag elk team in eerste instantie maximaal 1 uur gebruik maken van het halve veld. Dat betekent dat er ruimte is voor maximaal 8 seniorenteams om te trainen op de zondagochtend. Indien de capaciteit niet volledig wordt benut, kan worden besloten een extra uur beschikbaar te stellen.

Aanmelden

Trainen kan alleen als je van tevoren aanmeldt dat jouw team wil trainen. Als je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid als team, wijs dan 1 contactpersoon aan (de aanvoerder/ leider). Die stuurt een mail naar Jos Schönhage, wedstrijdsecretaris-senioren@pancratius.com; onder vermelding van de naam van het team, zijn eigen naam en zijn telefoonnummer. Geef aan op welke zondagen je gebruik wilt maken van het veld. Jos zal de binnenkomende aanvragen behandelen en jouw team indelen op de zondagochtend indien er ruimte beschikbaar is. 

Dit aangepaste trainingsschema zal gelden tot het einde van het seizoen op 30 juni.

De regels

Helaas is Pancratius gebonden aan strenge coronaregels. We zetten daarom even de belangrijkste regels op een rijtje:

 • Houdt tijdens de training een minimale afstand van 1,5 meter ten opzichte van je medespelers (en inderdaad: het is dan dus NIET mogelijk om een partijtje te spelen)
 • Blijf op je eigen (halve) veld tijdens de training en wacht tot de bal wordt teruggeschoten als die op een ander (half) veld terecht is gekomen.
 • De kantine is gesloten
 • De kleedkamers zijn gesloten
 • De toiletgroepen zijn gesloten
 • Neem je eigen bal mee
 • Drink uitsluitend uit je eigen zelf meegebrachte bidon
 • Laat geen rommel, vuilnis of voedsel-/drankresten achter op het veld
 • Roken op het terrein is ten strengste verboden
 • Kom niet onnodig vroeg naar het trainingsveld, maar pas vlak voor het begin van de training.
 • Voorkom ook vóór het hek dat je dichter dan 1,5 meter bij elkaar komt en geef ruimte aan vertrekkende spelers.
 • Verlaat na de training direct het terrein en geef ruimte aan aankomende spelers
 • Volg te allen tijden de instructies op van de toezichthouders bij het hek en op het terrein.

Toezicht

Tijdens de training zijn toezichthouders aanwezig. Ze zijn herkenbaar aan de gele hesjes. Deze toezichthouders kunnen de contactpersoon waarschuwen als er regels worden overtreden. In het uiterste geval kunnen zij aangeven dat het trainingsgroepje het voetbalterrein moet verlaten. Houd er rekening mee dat er handhavers van de gemeente het terrein mogen betreden om boetes uit te delen als we ons niet aan de regels houden.

Voetbalvormen

Wij kunnen ons voorstellen dat je denkt: ’maar wat moet ik op het veld als ik geen partijtje mag spelen’. Kijk daarom bijvoorbeeld op www.knvb.nl/samenvooruit voor voetbalvormen.

Ten slotte

Laten we blij zijn dat het in ieder geval weer mogelijk is om – zij het met beperkingen – gebruik te maken van onze velden. En laat het er niet op aankomen dat de toezichthouder moet ingrijpen.