Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Houd in de kantine anderhalve meter afstand van elkaar

8 juli 2020
Houd in de kantine anderhalve meter afstand van elkaar

Pancratius gaat de regels handhaven. Anderhalve meter afstand houden is de algemene regel in Nederland en DUS ook in de kantine van Pancratus. En die regel geldt óók voor jou.

Sinds 1 juli is het weer toegestaan dat de kantine is geopend. Er is natuurlijk nog geen officieel voetbalprogramma, maar zo her en der wordt de kantine toch gebruikt voor trainingen, vergaderingen en dergelijke. Vooral op de dinsdag- en donderdagavonden is er al weer redelijk wat voetbalvolk op de been dat na de training een lekker biertje komt drinken. Het is fantastisch dat dat weer kan en mag, maar alsjeblieft: laten we ons aan de regels houden om te voorkomen dat die kantine over een paar weken weer dicht moet. Omdat het virus toch weer toeslaat of omdat de handhavers van de gemeente de boel gewoon weer op slot gooien.

Lastig die regels

Helaas houdt lang niet iedereen zich aan de regels waaraan wij ons als club moeten houden. Daarom graag aandacht voor het volgende. Wij (Pancratius) moeten ons houden aan de richtlijnen van het ‘Protocol Heropening Horeca’. We snappen heel goed dat iedereen snakt naar het ‘oude normaal’. Dat wil zeggen; gewoon lekker onbezorgd bier drinken, lekker aan de bar staan, ouwehoeren, elkaar op de schouders slaan en zingen.

Maar helaas, beste leden: DAT KAN NOG NIET.

Anderhalve meter

Premier Rutte hamert al drie maanden op één hele belangrijke basisregel en dat is: houdt anderhalve meter afstand. Nou kun je natuurlijk zeggen: ‘Wat kan mij dat schelen, die regels van Rutte!’ Maar dan vergeet je dat er andere mensen zijn die zich WEL aan die basisregel willen houden om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Corona krijg je helaas niet in je eentje, dus beslis niet voor die ander dat je wél in zijn buurt mag komen.
Dus: respecteer dat er regels ZIJN en respecteer dat er andere mensen zijn die zich WEL aan die regels willen houden. Roekeloos gedrag, van jou kán helaas ook gezondheidsconsequenties hebben voor anderen. Corona is helaas nog niet uit de wereld en zeker ook nog niet uit Nederland.

HOUD ANDERHALVE METER AFSTAND VAN ELKAAR!

En let op: Die regel geldt ook voor jou!!!!

Wat betekent dat?

  • Volgens de regels mogen wij in de kantine weliswaar 250 bezoekers ontvangen, maar die moeten (1) allemaal zitten en (2) op anderhalve meter afstand van elkaar zitten (want we zijn géén familie of huisgenoten van elkaar).
  • Omdat de kantine niet groot genoeg is voor 250 bezoekers, staat er slechts een beperkt aantal (zeker geen 250) stoelen in de kantine opgesteld. 
  • Zet er zelf geen stoelen bij en ga NIET schuiven met stoelen.
  • Staan mag dus NIET.
  • Lopen mag dus ook NIET, tenzij je gebruik maakt van het toilet of je bestelling doet aan de bar.
  • Tijdens het lopen in de kantine of naar het toilet moet je houden aan de uitgezette looplijnen en zorg je ervoor dat je andere bezoekers niet dichter nadert dan anderhalve meter.
  • Maak gebruik van de desinfecterende zeep die staat opgesteld bij de ingang van de kantine.

Harde sancties

Waarom vragen wij jullie je aan de regels houden, ondanks dat je al die regels zelf allemaal misschien onzin vindt? We zetten even drie redenen op een rijtje.

  1. Als er controle komt door zogenoemde BOA’s, dan loop je het risico dat je per persoon tegen een boete oploopt van 390 euro.
  2. Mocht je het zelf helemaal niet erg vinden om 390 euro af te tikken, dan vinden wij het als club toch nog steeds wél heel erg. Want het betekent ook dat diezelfde BOA’s de club een boete opleggen van 4.000 euro!!!
  3. En dit is misschien stiekem nog wel de belangrijkste reden: Corona is gewoon nog niet verdwenen uit het land. We hebben echt met z’n allen de verantwoordelijkheid om te voorkomen dat het virus opnieuw om zich heen kan grijpen.

En wat betreft die boetes... zeg nou niet: dat zal zo’n vaart niet lopen, want bij voetbalclub Martinus is dit inderdaad al gebeurd!!!!
 

Gedraag je niet roekeloos en voorkom een toekomstige lockdown

Juist om ervoor te zorgen dat we in de toekomst (hopelijk zo snel mogelijk, maar houd rekening dat dit nog wel minstens een half jaar of langer kan duren) allemaal weer wel lekker door elkaar heen kunnen lopen, ouwehoeren, drinken, zingen en elkaar op de schouders slaan, moeten we ons houden aan de regels. Laten we blij zijn dat we in ieder geval weer mogen voetballen. En laten we dat niet verpesten door roekeloos gedrag in de kantine en rondom het veld. Dan zijn we over een paar maanden weer net zo ver van huis en zitten we weer met z’n allen in een lockdown.