Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Trimmen

De Pancratius historie schrijft 1971, als de ons vele nog bekende Wim Bohnenn aan Piet Bouwhuis vraagt hoe hij aankijkt tegen het oprichten van een trimclub. Het enthousiasme van de heer Bohnenn werd gedeeld en aldus ging de Trimclub van start en werd de zaterdagmorgen als trimochtend bij uitstek uitgekozen. In die jaren was lichaamsbeweging, in welke vorm dan ook, heel actueel en moest het afgelopen zijn met het lusteloze passieve leventje. Binnen de kortste keren verzamelde zich een flink aantal enthousiastelingen om 09.00 uur s'morgens bij de kantine om zich "het bewegen", langzaam opbouwend, meester te maken. Nadat het eerste spontane begin haar 5 jarig bestaan had gevierd, ging het, net als in de natuur, "bladertje aan de boom, bladertje van de boom", de spierpijn doofde het aanvankelijke enthousiasme, ook de "aanstichter" van dit alles, verdween weer uit het Trimbeeld. Toch was er steeds sprake van een "harde kern", weer of geen weer, zomers naar het Amsterdamse Bos en in de winter rond de Sloterplas.

In al die jaren zijn velen gekomen, maar ook weer velen gegaan, maar thans het jaar 2016, is ons ledenaantal weer gestegen naar 45 en zijn er toch gemiddeld 25 á  30 trimmers en trimsters elke donderdagavond present om het nuttige en het aangename goed weten te combineren.
Het nuttige, dat wil zeggen, het loopprogramma voor 3 groepen.
Groep A wandelt in een heel straf tempo hun parcours, Groep B doet het ietsjes rustiger aan, terwijl Groep C op een toch nog behoorlijke snelheid de kilometers achter zich laat.

Na afloop van deze lichamelijke inspanning worden we weer één ploeg en gaan in de kantine de avond vervolgen met koffie en een drankje. En -  niet onbelangrijk om te vermelden - er iets vaak iets te vieren, zoals verjaardag en geboortes van kleinkinderen etc, waarbij de traktaties gretige aftrek hebben.  De grote mate van individuele vrijheid bepaalt in grote mate de aantrekkelijkheid van onze trimploeg. Je kunt komen wanneer je wilt,  afschrijven hoeft niet en ook wanneer je direct na afloop van het trimmen naar huis wilt gaan levert dat  geen enkel probleem op. Dit concept hanteren wij inmiddels 45 jaar en nog steeds tot volle tevredenheid.

Als het aan de trimclub ligt, welkom aan alle geïnteresseerden want wij zijn van plan om nog vele jaren deel uit te maken van deze schitterende Sportvereniging RKSV Pancratius voor sport en recreatie.

John Everaardt

Banner ledenshop