Close Menu
Meer dan een voetbalclub

JO11-9

Verslagen

Zaterdag 26 september 2020

Pancratius JO11-9 - HSV'69 JO11-1 5-8

U heeft wellicht geen verslag van vorige week voorbij zien komen. Dat klopt ook, want onze mannen hadden vorige week geen competitiewedstrijd op de agenda staan. Vandaag stond competitieronde 3 tegen HSV’69 uit De Hoef op het programma. De vorige 2 wedstrijden werden omgezet in 2 overwinningen. Tegen zowel RODA’23 als Argon werden mooie overwinningen geboekt. Sporting Martinus JO-11-8, een ander team in onze competitie had als enige team ook 2 overwinningen geboekt en dus stonden wij na 2 wedstijden samen met Sporting Martinus aan kop van de ranglijst. Onze tegenstander van vandaag HSV’69, had nog geen punt weten te verzamelen en stond dus onderaan. De Hoef is een klein dorp in de gemeente De Ronde Venen in de Nederlandse provincie Utrecht. Het dorp wordt doorsneden door het riviertje de Kromme Mijdrecht en heeft 875 inwoners. HSV’69 is een kleine club met weinig leden en speelt zijn wedstrijden op het Sportpark Schattekerkerweg.

Terug naar de wedstrijd. Voor het eerst was onze selectie op volle oorlogssterkte. Iedereen was fit en dus moesten de trainers keuzes maken om de juiste opstelling het veld in te sturen. We hebben nu de beschikking over 9 spelers en we blijven nog steeds zoeken naar een speler die onze selectie kan versterken. De transfermarkt is nog open tot 7 oktober dus er kan nog van alles gebeuren.

In de kleedkamer werd de wedstrijdbespreking gehouden en daarbij werd heel duidelijk aangegeven dat onderschatting vandaag onze grootste tegenstander zou kunnen zijn wanneer we er te makkelijk over zouden denken. HSV’69 stond weliswaar onderaan met 0 punten maar dat is helemaal geen garantie dat wij deze wedstrijd wel eventjes zouden winnen. Daar komt bij dat vandaag Sporting Martinus tegen Argon op het programma stond. Bij winst van Sporting Martinus op Argon zouden zij op 9 punten komen. Bij winst vandaag op HSV’69 zouden wij ook op 9 punten komen. En daarbij komt dat volgende week Sporting Martinus bij ons op bezoek komt. Een regelrechte kraker zou dat dus kunnen opleveren zo vroeg in de competitie bij winst vandaag door zowel Sporting Martinus als Pancratius. Na de bespreking konden we naar het veld, waar onder begeleiding van Marcel een goede warming-up werd afgelegd.

 

Max begon op doel en de laatste linie werd gevormd door Kyan en Lewon en Jamil. Op het middenveld stonden Soufian en Dervis en voorin stonden Jack en Juninho. Amir begon even in de wissel. De scheidsrechter was mooi op tijd en om 10.00 uur kon de wedstrijd dan ook beginnen en konden beide ploegen aan de bak.

De beginfase was meteen voor HSV’69. Er liepen een paar lange en behendige spitsen in de voorhoede van HSV’69 waaraan onze verdedigers de handen vol hadden. Het was meteen duidelijk dat Pancratius aan de bak moest. Al vrij snel werd het 0-1. Pancratius was nog niet helemaal wakker.

Direct vanaf de aftrap ging Pancratius wat meer van zich afbijten en kwamen we wat meer voor de goal van HSV’69. Er ontstonden wat kansen en op rechts ging Juninho er vandoor en die speelde Soufian aan die in de spits stond. Soufian wist handig de bal te verlengen en breed te leggen op Jack die zuiver kon binnenschieten, 1-1.

Pancratius ging door met kansen creëren. Helaas stond het vizier niet op scherp. Grote kansen werden er gemist door Amir en Soufian. De keeper van HSV’69 en tevens de kleinste man van het veld kon met fraaie reddingen meer schade voorkomen. Het had eigenlijk 5-1 moeten staan, maar uit een counter van HSV’69 werd het tegen alle verhoudingen in, 1-2.

Weer stonden we achter en moesten we in de tegenaanval. Gelukkig was het vrij snel Soufian die na breed leggen van Max de 2-2 kon binnenschieten.

Helaas konden we niet lang genieten hiervan, want HSV’69 toonde zich erg effectief door 2 kansen om te zetten in 2 doelpunten, 2-4. Hiermee werd ook de ruststand bereikt.

In de rust werden wat wisselingen doorgevoerd. Er werd duidelijk aangegeven aan onze mannen dat we als team moesten aanvallen, maar dat wanneer er balverlies geleden werd, we ook als team moesten verdedigen, want als team stond het gewoon niet goed bij balverlies. HSV’69 kon daar meerdere keren via een counter van profiteren.

De tweede helft begon met een Pancratius in de achtervolging. Het was Pancratius die de eerste grote kansen kreeg. Helaas faalden we in de afwerking. Tegen de verhouding in wist HSV’69 uit de eerste de best kans de 2-5 te maken. Onze jongens lieten de kopjes niet hangen en bleven er voor vechten. Al snel was het Jack die uit een voorzet van Amir de 3-5 wist te maken. Kort daarna was het Juninho die met een hard schot de 4-5 wist binnen te knallen. Hij reageerde attent op een schot van Jack die door de keeper werd losgelaten. Ging het dan toch nog gebeuren? Hing er een stunt in de lucht? Pancratius ging er nu vol voor en had nog een doelpunt nodig voor de gelijkmaker en wie weet nog wel zelfs een overwinning. Doordat Pancratius alles op de aanval gooide stond het verdedigend opeens een stuk minder en hiervan wisten de slimme spitsen van HSV’69 handig te profiteren door in een tijdsbestek van 3 minuten ook 3 keer te scoren, 4-8. Nu gingen de kopjes wel hangen en beseften onze mannen dat een stunt er niet meer inzat vandaag. Het slotakkoord was nog voor Max, die met een afstandsschot de keeper wist te verschalken, 5-8.

Erg jammer mannen. Nu maar hopen dat Sporting Martinus ook heeft verloren of gelijk heeft gespeeld. Dan kunnen we volgende week in een onderlinge confrontatie de koppositie weer overnemen van ze. Er zal dan om 12:00 uur afgetrapt worden in Badhoevedorp. We hopen u dan allemaal weer te zien.  

 

Zaterdag 12 september 2020
Pancratius JO11-9 - Argon JO11-3 5-3

Vandaag alweer de 2de competitiewedstrijd tegen Argon uit Mijdrecht. Uit het verslag van vorige week heeft u kunnen opmaken dat onze mannen een 8-3 overwinning hadden geboekt op RODA’23 uit Amstelveen. Vandaag dus tegen Argon, een club, die op het gebied van de jeugdopleiding een samenwerkingsverband heeft met eredivisionist FC Utrecht. Argon speelt op het Gemeentelijk Sportterrein aan de Hoofdweg. Het hoofdveld heeft een capaciteit van ongeveer 3.500 toeschouwers.

De grootste successen werden door de zondagtak behaald. In 2007 werd Argon kampioen van de zondag Hoofdklasse A én na twee wedstrijden tegen IJsselmeervogels algeheel kampioen van de Nederlandse amateurs. Ze hebben zelfs een supportersvereniging: "De Lijnkijkers". Deze werd op 16 februari 1983 opgericht. Sinds 2015 kent SV Argon ook een groep jongere supporters, de naam hiervan is Argon Fanatics. Zij zijn verantwoordelijk voor grote sfeeracties bij belangrijke wedstrijden.

Argon heeft meerdere Bekende (ex-) spelers en/of trainers voortgebracht. Waaronder bijvoorbeeld Marcel Keizer. Marcel Keizer is een Nederlands voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. Hij speelde het grootste deel van zijn carrière voor SC Cambuur. Ook kwam hij als speler uit voor Ajax, De Graafschap en FC Emmen. Op amateurbasis kwam hij als speler uit voor SV Argon. Keizer was trainer van Telstar, FC Emmen, SC Cambuur, Jong Ajax, Ajax, Sporting CP en Al-Jazira. Toevallig of niet maar Marcel Keizer komt uit Badhoevedorp.

Terug naar de wedstrijd. Soufian moest zich helaas afmelden. Daarentegen maakte Dervis zijn debuut vandaag. Hij werd in de zomerstop aangetrokken. We hadden daarom wel maar 8 spelers tot onze beschikking. Gelukkig wilde Daron de broer van Lewon zijn voetbalschoenen weer uit het vet halen. Hij heeft een voetbalverleden bij onze naaste buren SC Badhoevedorp. Bedankt Daron dat je ons wilde helpen. De afgelopen weken zijn gesprekken gevoerd met meerdere clubs en zaakwaarnemers om nog nieuwe spelers aan te trekken. We zoeken nog steeds een speler die onze selectie kan komen versterken. We houden u op de hoogte.

Na een uitgebreide wedstrijdbespreking in de kleedkamer waarbij we onze mannen het strijdplan hadden uitgelegd, konden we naar het veld, waar onder begeleiding van Marcel een goede warming-up werd afgelegd. Max begon op doel en de laatste linie werd gevormd door Kyan en Lewon en Jamil. Op het middenveld stonden Amir en Dervis en voorin stonden Jack en Juninho. Daron begon even in de wissel. Helaas was er geen scheidsrechter beschikbaar en dus ging ondergetekende de wedstrijd leiden. Om 10.30 uur kon de wedstrijd dan ook beginnen en konden beide ploegen aan de bak. De beginfase was van beide ploegen een beetje aftasten. Kansen waren er niet echt en op het middenveld werden de meeste duels uitgevochten. Pancratius werd wat sterker en kreeg de eerste kansen. Het was Jack die met een mooi schot de keeper wist te verschalken, 1-0. Lang konden we niet van onze voorsprong genieten want uit de eerste de best kans wist Argon 1-1 te maken. Pancratius liet zich niet van de wijs brengen en ging weer door met kansen creëren.

Na een goede voorbereiding van Max wist Juninho de 2-1 binnen te schieten. Kort daarna wist Max zelf de 3-1 binnen te schieten. Een schot van Amir werd nog door de keeper gestopt. Max reageerde alert nadat de bal voor zijn voeten viel en kon binnentikken, 3-1. Helaas was het kort daarna de beurt aan Argon. Het was de tweede keer dat Argon voor ons doel wist te komen en ook nu wisten ze deze kans te verzilveren, 3-2. Argon ging agressiever spelen en Pancratius ging daar niet in mee. Gelukkig wisten we met hangen wurgen onze voorsprong te behouden en brak de rust aan.

In de rust werden wat wisselingen doorgevoerd. Er werd duidelijk aangegeven aan onze mannen dat we meer inzet moesten tonen en meer de bal het werk moesten laten doen. Argon zag dat ze het voetballend niet konden winnen van Pancratius en werd daarom steeds feller en schroomde niet om stevig de duels in te gaan. Op die manier wilden ze Pancratius ontregelen door het voetballen onmogelijk te maken.

De tweede helft begon van beide kanten vrij fel. Pancratius wilde de 3-2 voorsprong behouden en Argon was op zoek naar de gelijkmaker. Een beetje tegen de verhouding in wist Amir de 4-2 te maken. Een goede aanval met Juninho, Jack en Amir kon door Amir afgerond worden. Dit doelpunt was voor Argon het sein om alles of niets te spelen en de duels werden steeds meer gewonnen door Argon. Argon bleef de ballen maar voor het doel gooien in de hoop dat er een keer een bal goed viel. Die viel ook, want een klutsbal ging via de voet van Max in het eigen doel, 4-3. Met nog 2 minuten op de klok werd het nu wel heel spannend. Met Dervis op doel en Kyan en Lewon achterin moest nu de boel op slot gegooid worden. Daron, Jamil en Amir werkten zich op het middenveld in het zweet. De spitsen Jack, Max en Juninho moesten nu ook meeverdedigen. De vermoeidheid begon op te spelen en Argon rook bloed. Gelukkig was het Juninho die met een laatste krachtsinspanning aan een solo begon en de 5-3 wist binnen te rammen en aan alle onzekerheid een einde wist te maken. Argon zat er doorheen en de irritaties liepen hoog op. Gelukkig kon kort daarna een einde gemaakt worden aan de wedstrijd. Een zwaarbevochten overwinning.  

Goed gedaan mannen. De 2de overwinning op rij en hiermee staan we bovenaan in de competitie. Argon stond namelijk tot aan vandaag samen met ons bovenaan. Volgende week spelen we weer thuis en krijgen we HSV’69 JO11-1 uit DE HOEF op bezoek in Badhoevedorp. Er zal dan om 10:00 uur afgetrapt worden. We hopen u dan allemaal weer te zien.  

 

Zaterdag 5 september 2020
Roda '23 JO11-7 - Pancratius JO11-9

Vandaag stond dan eindelijk de 1ste competitiewedstrijd op het programma. Corona en de zomerstop hadden er voor gezorgd dat er een periode van 6 maanden niet gevoetbald kon worden. We mochten vandaag op bezoek bij RODA’23. RODA '23 is een op 31 augustus 1923 opgerichte sportvereniging uit Amstelveen. De bekendste speler die deze club heeft voortgebracht is John Bosman, een Nederlands voormalig voetballer. Bosman speelde in Nederland voor Ajax, PSV, FC Twente en AZ en in België voor KV Mechelen en RSC Anderlecht.

Onze selectie van vorig seizoen (JO10-6) is eigenlijk helemaal bij elkaar gebleven. Dit seizoen zijn we dus het team JO11-9 en het team bestaat uit de volgende spelers: Jamil, Kyan, Amir, Soufian, Max, Lewon, Juninho en Jack. Vorig jaar werd er nog 6 tegen 6 gevoetbald. Dit jaar zal dat 8 tegen 8 zijn. Er moesten dus nog spelers aangetrokken worden, omdat onze selectie over totaal 8 spelers beschikt. Een selectie van 10 spelers is noodzaak i.v.m. blessures. We moesten dus de transfermarkt op en met een beperkt spelersbudget werd Dervis aangetrokken. Gelukkig is de transfermarkt nog een aantal weken open en blijven we zoeken naar buitenkansjes. We hebben nog een speler nodig die onze selectie komt versterken. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Terug naar de wedstrijd. Max en Dervis moesten zich helaas afmelden. We hadden dus maar 7 spelers tot onze beschikking. Helaas had ondergetekende Jack vergeten thuis op te halen en stonden we bij RODA’23 met 6 spelers. Sorry Jack en bedankt Marieke voor het snelle brengen. Gelukkig was Jack op tijd en konden we na overleg met Roda ’23 met 7 spelers tegen 7 van Roda’23 voetballen.

Jamil begon op doel en de laatste linie werd gevormd door Kyan en Lewon. Op het middenveld stonden Amir en Soufian en voorin stonden Jack en Juninho. Na een korte en scherpe warming up kon de wedstrijd beginnen en blies de scheidsrechter om 11.00 uur voor het startsein. De toeschouwers die massaal op de wedstrijd waren afgekomen op het sportpark aan de Noorddammerweg, maakten zich op voor een leuke wedstrijd.

Het werd al vrij snel 0-1. Juninho en Jack gingen er samen vandoor en wisten samen op de keeper af te lopen. Juninho wist binnen te schieten. Na een goede individuele actie van Amir die de hele verdediging van Roda’23 te kijk wist te zetten, kon hij met links binnenschieten, 0-2. Vlak voor rust was het ook nog Soufian die met een mooie punter de bal in het net schoot, 0-3.

In de rust werden er wat wisselingen doorgevoerd. Jack ging weer voetballen en Soufian ging op doel. Er werd door de trainers aangegeven dat er met corners die we tegen kregen, direct een tegenstander opgezocht moest worden. Nu stond er regelmatig een speler van Roda’23 vogelvrij en dat liep gelukkig elke keer goed af, gezien de ruststand. Daarnaast moeten we meer de rust bewaren als we in een 1 tegen 1 situatie komen met de keeper. Er wordt vaak te snel en te wild geschoten waardoor er een 100% kans of zelfs doelpunt verloren gaat. Nadat de limonade op was stond iedereen klaar voor de 2de helft.

Pancratius ging de tweede helft door waarmee het de eerste helft was geëindigd. We bleven op de helft van de tegenstander spelen en kregen aardig wat kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Nadat er een aantal kansen waren gemist besloot Juninho goed door te jagen. Spelers van RODA’23 kregen de bal niet weg en de voorzet van Juninho kon door Jack binnengeschoten worden, 0-4. Pancatius nam gas terug na dit doelpunt en werd erg laks. Dit resulteerde in de 1-4 en de 2-4. Na wat bemoedigende woorden vanaf de kant door de trainers was het Jack die het op zijn heupen kreeg. Hij wist eerst na een mooie steekpass van Jamil de 2-5 binnen te schieten. Daarna was het weer Jack die ook de 2-6 kon binnen trappen. Het werd nog 3-6 door slecht en slap verdedigen aan onze kant. Juninho die op doel was gaan staan, wist met een paar katachtigen reddingen meer tegendoelpunten te voorkomen. Het slotakkoord was nog voor Pancratius. Amir wist na goed doorzetten met links in de verre hoek te schieten. De 3-8 kwam vlak voor tijd op naam van Soufian. Samen met Jack wist hij de keeper uit te spelen.

Goed gedaan mannen. Een mooie overwinning en een prima start van de competitie. Volgende week krijgen we Argon JO11-3 op bezoek in Badhoevedorp. Er zal dan om 10:30 uur afgetrapt worden. We hopen u dan allemaal weer te zien.