Close Menu
Meer dan een voetbalclub

JO12-1

Verslagen

Zaterdag 15 augustus 2020
Pancratius Jo12-1 - VVC JO12-1 uit Nieuw Vennep 4-2

Eindelijk! We mogen weer.
Na een paar maanden wachten, onzekerheid, geen tegenstanders behalve je eigen team mochten we weer het kunstgras op van Pancratius.
Met een heerlijke tegenstander van formaat, VVC JO12-1 uit Nieuw Vennep.  Grote sterke jongens waarvan de coach ons al een paar keer had uitgedaagd.
Na een wat stroeve start en hier en daar een lichte overtreding kwam het nieuwe team , onder leiding van twee bezielende coaches Yannick en senior, eenmaal los en ging het lopen.

Verdedigend stonden ze sterk met een beer van een verdediger Philip die elke VVC’er de wacht toehield, Safouan die de rechterflank onder controle had en Tobias die prachtige passes naar de voorhoede gaf.
Met een vaste keeper Ilay achter je is het ook lekker verdedigen. Ilay had een paar prachtige reddingen, en kreeg van allerlei kanten te horen dat hij de bal moest oppakken, wegschieten, bij zich moest houden of gewoon niks moest doen maar bleef kalm en trok zijn eigen plan. 

Een counter na 17 minuten leidde tot een mooie pass richting Amir, die de hoek keurig uitzocht 1-0. Daarna een wat rommelige fase met veel kansen voor VVC. Harde schoten op doel werden mooi gepareerd door Ilay.
De verdediging stond wel als een huis, en buiten de gebruikelijke opbouw waren er mooie dieptepasses richting Boaz en Amir.

Safouan en Imran, dribbelaars pur sang, dolden wat Nieuw Vennepers en toen kwam het spel er weer in. Na 29 minuten echter werd de 1-1 erin gepeerd , een onhoudpare pegel.
Prachtige actie van Stijn door het midden, toen werd hij neergehaald door 2 VVC’ ers, helaas werd deze overgeschoten.

Toen was Pancratius weer aan zet. Boaz begon in vorm te komen, Stijn beheerste het middenveld en gaf mooie steekpassjes naar de buitenkant en Pancratius werd steeds gevaarlijker. Dit resulteerd uiteindelijk in een mooi schot in de linkerhoek van Boaz 2-1.

Daarna ging het lopen, Pancratius wist elkaar goed te vinden, breedte werd goed gezocht door Tobias, Sjackie vocht voor elke meter, Imran zocht de diepte op en beukte erin en fysiek werden we zelfs sterker op een punt.  Een prachtige pingelactie aan de linkerkant leidde tot ene bal die bij Tobias kwam en die bedacht zich geen seconde 3-1.
Dat leek de doodsteek voor VVC , zeker waarna onze blonde Socrates er ook nog 4-1 van maakte tot opluchting van het nerveuze nieuwe Pancratius publiek wat stond te juichen , op keurig 1,5 meter van elkaar.

Elke counter van VVC  werd opgevangen door Philip , Safouan en Tobias, een ijzersterkt verdedigend trio wat elkaar fantastisch coacht. 
De 4-2 die daarna volgde was niet echt van belang, de winst was binnen op een sterke hoofdfklasser, dit belooft een superleuk seizoen te worden met een leuk team.

Op naar SDZ volgende week.