Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Pancratius heeft goede amateurvoetbalopleiding

14 september 2020
Pancratius heeft goede amateurvoetbalopleiding

Pancratius heeft één van de beter amateurvoetbalopleidingen. Dat moet je nooit over jezelf zeggen, maar de uitspraak is dan ook van Vicente Besuijen (ADO Den Haag) die in de jeugd enkele jaren bij Pancratius voetbalde.

Vicente deed die uitspraak in een interview in het Noordhollands Dagblad. Hij heeft dit jaar een contract getekend bij de Hagenezen om - op aanraden van Justin Kluivert - eredivisie-ervaring op te doen. De pas 19-jarige voetballer vertrok namelijk al op jonge leeftijd naar Italië waar hij de laatste paar jaar speelde en trainde voor AS Roma. Samen met  Kluivert hoopt hij in de toekomst ook deel uit te gaan maken van het Nederlands elftal.

Kees Keizer

In het interview zegt Vicente die ooit startte bij FC Aalsmeer dat hij op jeugdige leeftijd via zijn zwager bij Pancratius terechtkwam. ''Die club heeft een van de betere amateurvoetbalopleidingen van Nederland. Ik voetbalde daar nog samen met Sven Botman (ex-Ajax en inmiddels via Groningen getransferreerd naar FC Lille) in de F-jes.' Ook herinner ik me nog heel goed dat Kees Keizer daar veel goed werk deed voor jeugdspelers.'

Voorlopig wensen wij Vicente natuurlijk veel succes bij ADO Den Haag, en natuurlijk hopen we dat hij ooit - net als Arjan Robben - als gelouterd international terug zal keren op de velden van Pancratius. 

Het hele interview in het Noord-Hollands Dagblad is slechts te lezen door in te loggen als abonnee.