Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Lockdown verlengd tot 9 februari: Jeugd t/m 18 traint door

13 januari 2021
Lockdown verlengd tot 9 februari: Jeugd t/m 18 traint door

Op 12 januari kondigde het kabinet aan dat de corona lockdown wordt verlengd tot ten minste 9 februari. Wat kan er nog wel?

Helaas is het antwoord op die vraag: Niet veel.

De regel blijft:

  • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten. Kinderen t/m 18 jaar (dus t/m de categorie JO 19) mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.

Gelukkig zijn op 4 januari de trainingen voor jeugdspelers tot en met 18 jaar wel weer gestart. Senioren mogen helaas nog niet trainen. Ook niet in groepjes van 4 zoals een tijdje het geval was voor 15 december. Het is helaas organisatorisch op dit moment niet te doen om seniorleden in de gelegenheid te stellen met twee man te trainen op de velden.

Competitie

De KNVB werkte sinds het stilleggen van de competities half oktober aan plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. De KNVB had voor de seniorencompetities bij de amatuers nog twee scenario's op tafel liggen en meldt vandaag dat die nog steeds op tafel liggen.  

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

De voetbalbond heeft bekendgemaakt dat zij in de week van 9 februari bekendmaakt welk scenario's zal worden gevolgd. Dit geldt helaas ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.