Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Gaat Sven Botman Ajax pijn doen?

17 februari 2021
Gaat Sven Botman Ajax pijn doen?

Donderdag 18 februari speelt Sven Botman in de achtste finale van de Europa League. De ex-Pancratiaan speelt echter niet in het shirt van Ajax, maar verdedigt de kleuren van de huidige koploper van de Franse competitie, Lille.

De wedstrijd die Ajax speelt tegen de Franse koploper werd door Het Parool aangegrepen om een reportage te maken over de 21-jarige verdediger die als F-je drie jaar lang de kleuren van Pancratius verdedigde. Daarna werd hij gescout door Ajax dat hem in 2019 verhuurde aan Heerenveen om te rijpen. Daarna zou hij vast en zeker zijn kans gaan grijpen in Ajax 1. Maar het liep anders. Lille meldde zich voor de lange verdediger en haalde hem voor een koopje ( 7 miljoen euro) weg bij Ajax, waar hij aan een succesvol eerste seizoen bezig is.

Ajax-hart

Bij veel Pancratianen klopt ook een Ajax-hart. Zij zullen hopen dat Ajax de Franse topclub verslaat in het tweeluik. Toch is het boeiend om te kijken hoe Sven het er vanaf brengt op donderdag 18 februari. Het Parool sprak met Roy Mesman die Sven de eerste beginselen van het spelletje bijbracht, maar ook met Erik ten Hag, de huidige trainer van Ajax.

Sven speelde in de F-jes bij Pancratius ook nog samen met Vicente Besuijen, die momenteel bij Den Haag speelt.

Lees het hele interview in het Parool