Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Senioren boven 26 mogen weer met vier man trainen

17 maart 2021
Senioren boven 26 mogen weer met vier man trainen

Sinds 16 maart gelden weer enkele lichte versoepelingen van de coronamaatregelen. Senioren boven de 26 jaar mogen nu weer trainen in groepjes van 4.

Sinds 2 maart mochten in navolging van jeugdleden ook senioren weer voorzichtig hun groepstrainingen hervatten. Er was en is echter nog steeds één grote beperking: je mag niet ouder zijn dan 26 jaar! Wel is sinds 16 maart op nieuw een lichte versoepeling doorgevoerd. Senioren ouder dan 26 jaar mogen nu weer trainen in groepjes van 4, waar dit voorheen was beperkt tot duo’s.

Nog steeds een uitdaging voor trainers

Uiteraard zijn we blij met elke versoepeling. Maar ook nu stellen de regels trainers van seniorenteams nog voor een uitdaging. Veel seniorenteams bestaan uit spelers waarvan een deel ouder is dan 26 jaar. Dat betekent dat er door de 'jongeren' in het team in groepsverband getraind mag worden. De 'ouderen' mogen dus uitsluitend trainen in kwartetten.

Handhaving en boetes bij overtreding

Deze maatregel is uiteraard ook erg lastig te handhaven. Als bestuur willen wij echter benadrukken dat seniorenteams die gebruik maken van de mogelijkheid te trainen op onze velden, zich moeten houden aan de officiële regels. Ten eerste natuurlijk omdat je als speler bij controle tegen een boete van 95 euro kunt oplopen. Ten tweede omdat wij als club verantwoordelijk zijn als de regels worden overtreden op onze velden. Als club kunnen we tegen een boete oplopen van 4.000 euro en volledige sluiting van het complex is ook niet uitgesloten.

Regels gelden voor álle seniorenteams

Laten we voorkomen dat het zo ver komt. Neem je verantwoordelijkheid. Voor jezelf én voor de club. En dat geldt voor álle teams, dus zowel de selectieteams als de recreatieteams.

- BEN JE 27 JAAR OF OUDER: TRAIN UITSLUITEND IN KWARTTETTEN

- HOUD VOOR EN NA DE TRAINING ANDERHALVE METER AFSTAND VAN ELKAAR!

- BLIJF NA AFLOOP NIET HANGEN VOOR EEN BIERTJE OP HET VELD!