Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Kantine blijft helaas gesloten

25 mei 2021
Kantine blijft helaas gesloten

We krijgen veel vragen van ouders of de kantine weer opengaat. Door de coronaregels waar wij ons aan moeten houden is dit organisatorisch helaas niet mogelijk.

Het klopt, buitenterrassen mogen inderdaad weer open volgens de versoepelde coronaregels. Dat geldt ook voor verenigingen. Echter, als Pancratius moeten wij ons houden aan dezelfde regels die gelden voor horecaterrassen. Dat betekent onder andere dat er maximaal 50 personen mogen plaatsnemen, er maximaal 2 personen aan een tafel mogen zitten, anderhalve meter afstand moet worden gehouden, een vaste zitplaats verplicht is en de aanwezigheid moet worden geregistreerd. Omdat er niet mag worden besteld aan de bar betekent het óók dat de terrasbezoekers bediend moeten worden op de zitplaats.

Onmogelijk om bezoekers te ontvangen

Het is voor een vereniging die draait op vrijwilligers onmogelijk om ons aan al deze regels te houden. Dat is spijtig, maar wij vragen er begrip voor en hopen dat we in het nieuwe voetbalseizoen weer als vanouds een (voetbal)feestje kunnen vieren in en buiten de kantine.

Geen toeschouwers

Het is op dit moment ook nog niet toegestaan om als toeschouwer aanwezig te zijn op het sportpark. Ook niet om te kijken naar uw zoon of dochter. Wij houden ons dus voorlopig aan de regel die al langer geldt en dat is dat uitsluitend sporters en begeleiders het sportpark mogen betreden. Ook zij kunnen helaas geen gebruik maken van de kantine.

NB: Eventuele nieuwe versoepelingen worden op zijn vroegst pas verwacht vanaf 5 juni. Het seizoen is dan bijna ten einde, dus de kans dat wij nog kantinebezetting gaan organiseren is heel erg klein.