Close Menu
Meer dan een voetbalclub

“Parkeer” je electrische fiets of step in het fietsenrek

24 september 2021
“Parkeer” je electrische fiets of step in het fietsenrek

De laatste tijd zien wij steeds meer jongeren op elektrische fietjes en stepjes rondrijden op het complex. Zij worden langs de velden of bij de commissiekamer geparkeerd en verschillende gebruikers maken er dan gelijk een oplaadpunt van.

Dat kan naar onze mening niet de bedoeling zijn. Zoals alle fietsen behoren ook deze nieuwe fietsjes en stepjes gewoon in het fietsenrek te worden geplaatst. Er mag sowieso ook NIET mee worden gefietst of gestept op of rond de velden, omdat dat gevaarlijke situaties oplevert voor spelers en toeschouwers. Ons sportcomplex is geen openbare weg en het dient dan ook niet als zodanig gebruikt te worden. De paden zijn redelijk smal en met de snelheid van deze voertuigen vraagt het om ongelukken.

Niet op slot

Sommige geven aan dat de fiets of step niet op slot gezet kan worden. Als bestuur van deze vereniging is dat niet onze verantwoordelijkheid. De gebruikers zijn verantwoordelijk voor hun vervoersmiddel en de vereniging geeft de mogelijkheid deze te stallen op het terrein (in het fietsenrek), op je eigen verantwoordelijkheid. Je hoeft tenslotte niet op een elektrisch fietsje of step naar de club te komen.

Dus voor alle gebruikers van deze fietsen en stepjes. Laat ze thuis of zet ze op slot in het fietsenrek. De fietsjes en steps zijn niet welkom op, rond en langs de velden.