Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Week van de scheidsrechter

24 september 2021
Week van de scheidsrechter

Van zaterdag 25 september tot en met 3 oktober is het de week van de scheidsrechter. Bedank hem daarom voor het fluiten van de wedstrijd en nog belangrijker: behandel hem of haar met respect.

Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Dat bedankje is dat jaar belangrijker dan ooit! Want na een zwaar coronajaar kunnen we natuurlijk niet meer dan blij zijn dat er ook dit seizoen weer vele tienduizenden scheidsrechters voor ons klaar staan. Helaas loopt dat aantal terug. Een extra reden om zuinig te zijn op de scheidsrechters die nog actief zijn.

Hoeveel fouten maak jij tijdens een wedstrijd?

De KNVB en ARAG roepen daarom voetballers en voetballiefhebbers (u weet wel, die supporters die het langs de kant altijd beter weten dan de scheids en zijn grensrechters) dan ook op om júist nu mee te doen en alle (assistent-) scheidsrechters te bedanken. En bij die oproep sluiten wij ons als vereniging graag aan. Geef de scheidsrechter samen met de tegenstander voorafgaand aan je wedstrijd een applaus en misschien is het een leuk idee om hem of haar een aardigheidje te geven voor de wedstrijd. Maar… vergeet niet direct na het eerste fluitsignaal dat het de week van de scheidsrechter is door hem bij de eerste verkeerde beslissing de huid vol te schelden. Respecteer zijn beslissingen en denk bij een eventuele fout van de scheidsrechter (in jouw ogen dan) hoeveel fouten je zelf al hebt gemaakt tijdens de wedstrijd.