Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Praat en denk mee over de fusie-verhuizing

26 december 2021
Praat en denk mee over de fusie-verhuizing

Deze week ontvingen alle leden van Pancratius en SC Badhoevedorp via e-mail een nieuwsbrief speciaal gericht op de mogelijke fusie met SC Badhoevedorp. Mocht je die hebben gemist, lees dan hier nogmaals de inhoud.

De kerst staat voor de deur. We sluiten 2021 af en gaan vooruit kijken naar 2022. Zoals jullie inmiddels wel weten zijn wij als bestuur druk in gesprek met de gemeente Haarlemmermeer en met onze buren over de verhuizing naar de Veldpost. Ondanks dat er nog geen definitieve datum is vastgesteld, komt de verhuizing dichterbij.

Op de laatste Algemene Leden Vergadering hebben we een viertal voorstellen aan de leden voorgelegd over deze verhuizing. Zowel de leden van SC Badhoevedorp, als de leden van RKSV Pancratius hebben haar besturen een volmacht gegeven om een fusie tussen beide verenigingen te onderzoeken en te bespreken. Inmiddels zijn de eerste gesprekken op gang gekomen en zijn, naast de stuurgroep, een viertal werkgroepen samengesteld (willekeurige volgorde):

▪ Vereniging, organisatie en structuur

▪ Financiële zaken

▪ Voetbal & Honk- en softbal

▪ Nieuwbouw

Vereniging, organisatie en structuur / Financiële zaken / Voetbal & Honk- en softbal

Hier komt veel bij kijken. Wat zien wij als gezamenlijke visie, cultuur en strategie voor een vereniging? Welke naam hoort hierbij? Welke clubkleuren en welk logo? Uiteraard denken wij hier als besturen en stuurgroep over na, maar willen ook gebruik maken van de ongetwijfeld aanwezige creativiteit onder onze leden. Graag betrekken wij jullie dan ook bij dit vraagstuk. Dit is een mooie tijd om hierover na te denken met zijn allen. Heeft u een idee of suggesties? Graag ontvangen wij deze voor 15 januari 2022 op het volgende emailadres: fusie@scb-pancratius.nl.

Nieuwbouw

Als bestuur hebben wij voorgesteld om naar een gezamenlijk clubgebouw te gaan kijken i.v.m. de te hoge kosten voor twee separate clubgebouwen. Wij zijn inmiddels in contact gekomen met een architect die ons van een eerste advies heeft voorzien en die ons heeft uitgenodigd bij een van zijn in aanbouw zijnde projecten. Zij hebben een 2-tal clubhuizen ontworpen afgelopen jaar in de omgeving van Amsterdam. Voordat wij hierin iets gaan beslissen willen wij jullie als leden vragen of er onder jullie nog architecten zijn die ook ervaring hebben met de bouw van een sportcomplex en aanspraak willen maken op de opdracht hiervoor. Ook hebben wij straks een aannemer nodig die dit project moet gaan bouwen en begeleiden. Ook hier zijn vanuit de beide besturen ideeën over, maar wij willen graag ook jullie hierin betrekken. Zijn er bij onze leden aannemers die een dusdanig project aan kunnen nemen en aanspraak willen maken op de opdracht hiervoor?

Als bestuur hebben wij in beide gevallen een programma van eisen welke momenteel wordt opgesteld en wij verwachten dat uiterlijk half januari te kunnen delen met betrokken partijen.

Voor suggesties of aanmelding kunt u mailen naar: nieuwbouw@scb-pancratius.nl