Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Meidenvoetbal floreerde in 2021

3 januari 2022
Meidenvoetbal floreerde in 2021

Het meiden voetbal bij Pancratius heeft de afgelopen seizoenen een geweldige positieve ontwikkeling doorgemaakt. Dat zegt Harry Wientjes, onze hoofdleider meidenteams.

‘Bij de start in augustus 2021 hebben we onder leiding van Linde Heppener drie nieuwe meidenteams mogen vormen in de onderbouw;  de MO 10-1,  MO 11-1 en MO 12-1. Een belangrijke factor was de organisatie van de meidendag waarop veel nieuwe meiden zijn afgekomen.‘

Grote inzet van trainers

Wat ook heel belangrijk was volgens Harry, was de opvang van de meiden. ‘Veel aanmeldingen binnenkrijgen is één, maar als je die vervolgens laat zwemmen, zijn ze ook gauw weer weg. Bij Pancratius hebben we gelukkig een goed stel enthousiaste trainers en leiders rondlopen. Zij hebben zich afgelopen jaar wederom ongelofelijk goed ingezet om het plezier bij onze meiden hoog te houden!’

Mét resultaat

En natuurlijk, puur voetbalplezier is voor Harry het allerbelangrijkste, maar toch wil hij ook wijzen op de goede sportieve resultaten. ‘Er is een mooi resultaat in de najaarscompetitie bovenbouw behaald. De MO 19-1 zaterdag is derde geworden en MO15-1 zaterdag werd heel netjes vijfde. De MO 19-1 zondag en de MO 17-1 zaterdag hebben zelfs een topprestatie geleverd en werden beide kampioen. Van harte gefeliciteerd! 

Laten we hopen dat de corona maatregelen niet te veel consequenties zullen hebben op de voortgang van de voorjaarscompetitie. Heel veel plezier met de trainingen en de wedstrijden!

Foto links: MO 19-1 zondag kampioen in 1e klasse/ Foto rechts: MO 17-1 zaterdag kampioen en gepromoveerd naar de 1e klasse.