Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Nieuwe JO11-1 wint Nefkens Cup

4 juli 2022
Nieuwe JO11-1 wint Nefkens Cup

Op zaterdag 25 juni speelde de nieuwe JO11-1 voor het seizoen ’22 – ’23 in Baarn voor de Nefkens Cup bij SV Baarn. Na een goede poulefase werd Koninklijke HFC in de finale met liefst 6-0 van de mat gespeeld.

Het toernooi in Baarn was een mooie uitdaging om te kijken hoe het niveau is ten opzichte van de concurrenten voor volgend seizoen. De JO11-1 was ingedeeld in poule B samen met HC&FC Victoria te Hilversum, VV Jonathan te Zeist en het organiserende team SV Baarn. In poule A zaten Kon. HFC, VV Hooglanderveen, Buitenboys en SO Soest.

Scherp beginnen

De wedstrijden duurden slechts16minuten. Dat betekent dat je direct scherp moet beginnen. En zoals bij ieder toernooi is het winnen van de eerste wedstrijd heel belangrijk. Victoria was de tegenstander en die begon met dezelfde instelling aan deze wedstrijd. Na een paar minuten was duidelijk dat Pancratius sterker was dan Victoria. Toch was het lastig afstand te nemen. Uiteindelijk werd de wedstrijd gelukkig wel met een krappe 3-2 winst afgesloten.
De 2de wedstrijd speelden we tegen VV Jonathan dat de eerste wedstrijd had gewonnen van SV Baarn. Winst was dus belangrijk om kans te houden eerste te worden in de poule. De boys begonnen scherp wat resulteerde in prachtige uitgespeelde aanvallen en mooie individuele acties, maar telkens stond de keeper van VV Jonathan in de weg. Uiteindelijk doorbraken de boys de verdediging en wonnen met 1-0.
Wedstrijd 3 was tegen de thuisclub SV Baarn en wetende dat bij winst de 1ste plaats in de poule een feit zou zijn waren de boys extra gemotiveerd om te winnen. Vanaf de eerste seconde gingen de boys voor de winst. SV Baarn was duidelijk een maatje te klein en we walsten er met 5-0 overheen met af en toe zeer mooi voetbal.

Finale

Dat betekende dat we de halve finale speelden de tweede uit de andere poule, VV Hooglanderveen. De boys begonnen wederom direct scherp aan de wedstrijd en met oogstrelend voetbal en wonderschone doelpunten versloegen we Hooglanderveen met 4-0. In de finale was Koninklijke HFC de tegenstander dat in de halve finale Victoria had verslagen. De Koninklijke was de laatste jaren altijd een geduchte tegenstander, maar deze finale hadden de Haarlememers niks in te brengen tegen ons uitstekende verzorgde samenspel. De boys ‘roken bloed’ en rekenden dan ook in deze finale af met de duidelijke cijfers: 6-0

Bij de foto:

Boven vlnr: Erdem Akan, Adil Ait Lamkade, Zakariya Chaara, Adam Baadoud, Luca Babay
Onder vlnr: Juninho Linger, Mees Husers, Jahnoa Breinburg, Tijn Schaaf, Nando Chabot