Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Nieuwe JO11-3 wint Nefkens cup na strafschoppen

4 juli 2022
Nieuwe JO11-3 wint Nefkens cup na strafschoppen

Op zaterdag 25 juni speelde de nieuwe JO11-3 voor het seizoen ’22 – ’23 in Baarn voor de Nefkens Cup bij SV Baarn. Na een overtuigende poulefase werd Koninklijke HFC in de finale verslagen na een penalty shoot-out.

De JO11-3 was ingedeeld als JO 11-2 in poule A samen met HC&FC Victoria 1893 te Hilversum, VV Jonathan te Zeist en VV Hooglanderveen te Amersfoort. In poule B zaten Kon. HFC, Vliegdorp, Geuzen Middenmeer en SV Baarn.

Van een kwart naar een half veld

Voor de nieuwe JO11-3 is aankomend seizoen het eerste seizoen dat ze op een half veld gaan spelen. Na twee mooie seizoenen (JO8-1 & JO9-1) dominant en verzorgd voetbal gespeeld te hebben tegen de beste clubs in regio groot Amsterdam slaan ze net als de vorige JO11-3 een jaartje over. Ze hebben grote schoenen te vullen maar ze zijn er klaar voor, dat hebben ze dit toernooi wel laten zien.

Toernooivoetbal is prestatievoetbal. Het gaat snel en vanaf wedstrijd één moet je er staan. Als je de eerste wedstrijd pakt sta je er gelijk goed voor en kun je lekker in het toernooi groeien. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen VV Jonathan. Door het hoge pressievoetbal stond het al snel 1-0. De boys waren gretig en speelden het voetbal dat ze kennen. In balbezit werd rustig opgebouwd, de ruimtes gezocht én ook goed benut. Met mooi samenspel en gretig zijn voor elke bal bouwden ze de score uit naar 5-1.
De tweede wedstrijd was bijna een kopie van de eerste wedstrijd. Tegen VV Hooglanderveen. Zagen we wederom een dominant Pancratius dat vanaf het begin liet zien dat er niks te halen viel. De eerste doelpunten lieten nog even op zich wachten, Pancratius creëerde veel kansen maar miste in de beginfase van de wedstrijd net even de scherpte voor de goal. Na wat gemiste kansen werd uiteindelijk het net toch gevonden. Weer wonnen we met 5-1 en konden we ons opmaken voor de derde wedstrijd in de groepsfase.
De derde wedstrijd speelden we tegen HC&FC Victoria 1893. Die wedstrijd liep nóg beter. Het plezier spatte er vanaf. Met een uiteindelijke score van 8-1 konden we ons gaan richten op de halve finale tegen Vliegdorp.

Halve finale

Hoe verder je komt op toernooien, hoe drukker het vaak ook wordt langs de zijlijn. Veel publiek en natuurlijk ook veel support van de andere Pancratiusteams & -ouders. Voorafgaand aan de wedstrijd was er wat “gezonde’ spanning af te lezen aan de boys. Maar na het eerste fluitsignaal was van de spanning nog weinig te merken. Laser focus en zakelijk voetbal in de halve finale zorgde voor een mooie uitslag van 4-1. Klaar voor de finale!

Finale

De finale speelden we tegen Koninklijke HFC. Met nog meer publiek langs de zijlijn kwamen de boys het veld op voor de finale. De wedstrijd begon wat onrustig, Pancratius gaf weinig weg, maar creëerde ook zelf nog niet veel kansen. Een dood spelmoment, een corner voor Kon. HFC.  werd hoog voorgezet en ongelukkig uitverdedigd waardoor we op een 0-1 achterstand kwamen. Op jacht naar de gelijkmaker dus! De boys bleven hun eigen spel spelen en vol vertrouwen op zoek naar de gelijkmaker, die kwam er ook. In de laatste minuut van de wedstrijd speelden de boys een mooie opgezette aanval goed uit en maakten ze gelijk. De ontlading was groot, zowel op-, als buiten het veld…op naar de penalty’s dus.

Penalty’s

Natuurlijk win je liever gelijk de finale in de reguliere speeltijd, maar toch heeft de penalty shoot-out ook iets heel moois. Het systeem, drie penaltynemers en daarna eventueel om de beurt. Een spannende reeks waarbij het aankwam op de vierde penalty. Die werd overtuigend binnengeschoten en de winst van de Nefkens Cup 2022 was daar!

Well done boys!!

Bij de foto:

Boven vlnr: Arthur Metselaar, (K) Ayoub Haddouchi, Jason Lieveld, Jalen Moedoe, Louay Ibn Abderahim
Onder vlnr: Vasco Habiboella, Maddox Dijkhoff, Daley Zwalue
Niet op de foto, wel meegespeeld; Jace Jackson