Close Menu
Meer dan een voetbalclub

Kwong-Wah Steinrath wordt assistent-trainer Zondag 1

7 juli 2022
Kwong-Wah Steinrath wordt assistent-trainer Zondag 1

Kwong-Wah Steinraht, 39 jaar, is toegevoegd aan de technische staf van Danny Hijzelendoorn. Hij zal zich als oud-spits met name gaan bezighouden met de spitsen van het eerste elftal.

Steinrath is oud speler van HFC Haarlem, IJsselmeervogels, Quick boys, FC Lisse, ASV de Dijk en DWV. Met 3 algehele titels en 2x topscoorder bij de amateurs was hij een mannetje met een neus voor de goal. Danny Hijzelendoorn ziet de oud-spits als de ideale man om gericht aan de slag te gaan met de aanvallers in zijn team. ‘Kwong weet wat het is om te winnen. We hopen dat hij zijn ervaring kan delen met de staf en met de spelersgroep en daardoor SCPB ’22 te kunnen helpen om de ingeslagen weg omhoog kracht bij te zetten.’

Ervaring als spitsentrainer

Na 1,5 jaar spitsentrainer bij Legmeervogels(1ste klasse) onder Jack Honsbeek was Kwong-Wah een tijdje gestopt na de geboorte van zijn zoon. Nu wil hij de draad weer oppakken. ‘Toen mijn zoon bij Pancratius ging voetballen, kwam ik op de club wat bekende tegen van vroeger, zoals Humbert Rijkaard, Dennis Dinkgreve, Mike Ruiter en Justin Ruiter. Zo is het balletje een beetje gaan rollen. Ik heb toen met Danny gesproken om te kijken of en zo ja wélke rol er voor mij kan zijn. Ik kijk er erg naar uit om weer op het veld te staan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.